Zondag 3 september bij Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland

Clean-up in de polder met sup en kano

Clean-up in de polder met sup en kano

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Zijn jullie ook zo blij met de groene polders van Midden-Delfland, ingeklemd tussen de steden Delft, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis?

Zo’n twee miljoen mensen die rondom de polders wonen, gebruiken het gebied Midden-Delfland om te recreëren: om te fietsen, te wandelen, te skaten of met de boot, kano of sub het water op te gaan. Mooi dat dit er is en dat dit nog kan. We moeten de polders koesteren en er zorg voor dragen dat dit blijvend is.

Helaas is niet elke recreant of gebruiker altijd even netjes. De herders van de schaapskudde Vockestaert zien de vervuiling toenemen. Zij roepen iedereen op die de natuur van Midden Delfland een warm hart toe draagt, om op 3 september vanaf 13.00 uur zich te melden op de Adrianushoeve.

"We gaan met kano en sup het water op om in eigen tempo de natuur van de polders te ontdekken en al het zwerfvuil dat je dan tegenkomt neem je mee. Voor diegene die het water niet op willen, zijn er diverse wandelingen uitgezet. Iedereen krijgt een knijper en een zak mee."

“Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf”
Alle kleine beetjes helpen en een schone polder nodigt niet uit om er in het vervolg rotzooi achter te laten.

Adres: Adrianushoeve Woudweg 26 in Schiedam. Kosten € 2,50 per persoon en bij voorkeur van te voren inschrijven via: info@lexthoen.nl. Maar je kunt ook aansluiten op de dag zelf. Er is beperkt parkeerplek, dus kom op de fiets.

29-08-2023