Klarinettiste Jean Johnson en het Utrecht String Quartet spelen meesterwerken van Brahms en Reger

Concert in de Westvest90-serie in Schiedam

Concert in de Westvest90-serie in Schiedam

SCHIEDAM - De Brits-Amerikaanse klarinettiste Jean Johnson en het Utrecht String Quartet spelen vrijdag 3 november 2023 in de Schiedamse Westvest90-kerk het Klarinetkwintet in b, op. 115 van Johannes Brahms en het Klarinetkwintet in A op. 146 van Max Reger.

“Het kwintet van Brahms is een magisch werk vol warme nostalgische klanken met een virtuoze Hongaarse sectie in het tweede deel”, zegt Katherine Routley, violiste van het Utrecht String Quartet. “Het veel minder bekende maar minstens zo mooie kwintet van Reger was het laatste werk dat hij schreef, hij voltooide het tien dagen voor zijn onverwachte dood op 43-jarige leeftijd.

Beide werken ademen lyrische romantiek en melancholie uit, waarbij Reger zich waagt aan de meer experimentele en moderne kant. Bij Brahms staat de klarinet los van de strijkers en in het werk van Reger is de klarinet meer een gelijkwaardige partner die in gesprek gaat met de vier strijkers.”

Over Jean Johnson
Jean is een internationaal veelgevraagd kamermusicus en speelde op ’s werelds grootste podia als Carnegie Hall en Wigmore Hall. Als solist stond ze op het podium met onder meer het BBC Scottish Symphony Orchestra, het Royal Scottish National Orchestra en de Bergen Philharmonic. Zij maakt deel uit van het Metamorphoses Trio en vorm een duo met de Schotse pianist Steven Osborne.

Over het Utrecht String Quartet
Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Het kwartet verwierf internationale faam met hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire. Ook werkt het kwartet regelmatig samen met hedendaagse componisten. Op het label MDG bracht het Utrecht String Quartet een omvangrijke collectie cd’s uit. Voor deze albums ontvingen zij lovende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften in binnen- en buitenland.

Klarinettiste Jean Johnson en het Utrecht String Quartet

Vrijdag 3 november 2023 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

19-10-2023