Coronavirus treft bewoners en medewerkers van Frankeland en DrieMaasStede

Coronavirus treft bewoners en medewerkers van Frankeland en DrieMaasStede

SCHIEDAM - De Frankelandgroep heeft sinds gisteravond wegens coronabesmettingen een aantal afdelingen gesloten. Bij DrieMaasStede, de locatie in Schiedam Noord van de Argos Zorggroep, heeft men te maken met een uitbraak van het coronavirus.

Zorgafdelingen waarvan per update van gisteravond 24 januari door de Frankelandgroep wordt gemeld dat deze tot nader order gesloten zijn:

"Afdeling 2 in locatie Frankeland is vanaf zondagavond 24 januari 2021 weer gesloten gesloten vanwege een positief geteste bewoner. De Warandeflat was nog dicht vanwege een andere positief geteste bewoner, waarbij de gezondheidssituatie nog niet stabiel was. Nadere afspraken worden nog gemaakt. 
 
Afdeling 1 in locatie Frankeland blijft tot nader order dicht, omdat helaas inmiddels 16 bewoners op deze zorgafdeling positief getest zijn. De zorgafdeling is sinds donderdagmiddag 14 januari jl. gesloten vanwege een positief geteste medewerker. Hier zijn op donderdag 14 januari, vrijdag 15 januari en maandag 18 januari jl. 3 positief geteste bewoners bijgekomen. De overige bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling zijn dinsdag 19 januari jl. uit voorzorg getest. Uit deze testronde zijn nog eens 8 bewoners en 3 medewerkers positief getest. Helaas zijn op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 januari nog eens 5 bewoners positief getest.

Afdeling 3 in locatie Frankeland is met ingang van vrijdagochtend 22 januari jl. gesloten vanwege 1 positief geteste medewerker. Helaas zijn op vrijdag 22 januari en zaterdag 23 januari jl. 2 bewoners positief getest. Op zondag 24 januari zijn ook 2 medewerkers positief getest. De bewoners en overige medewerkers van deze zorgafdeling worden woensdag 27 januari aanstaande uit voorzorg getest. Afhankelijk van deze testuitslagen wordt besloten of en wanneer de afdeling weer open kan. De bewoners van afdeling 3 kunnen vanwege deze situatie dinsdag 26 januari niet worden gevaccineerd. Indien de testuitslagen van de bewoners negatief zijn, worden zij alsnog donderdag 28 januari aanstaande gevaccineerd."
 
Het volledige overzicht van de situatie en de maatregelen kun je lezen op de speciale pagina die de Frankelandgroep hierover bijhoudt: https://frankelandgroep.nl/coronavirus

Argos Zorggroep
De Argos Zorggroep meldt op zijn website dat van DrieMaasStede tot en met 1 februari 2021 geen bezoek mogelijk is in de volgende woonzorggroepen wegens quarantaine: Drie Koornbloemen, De Walvisch, De Noord, De Kameel, Nieuwe Palmboom. 

De Argos Zorggroep licht deze maatregelen als volgt toe: "Uit voorzorg is er in DrieMaasStede in Schiedam tot en met 1 februari a.s. helaas geen bezoek mogelijk op verschillende woonzorggroepen. Cliënten en hun eerste contactpersonen zijn hierover geïnformeerd.

Op woonzorggroepen in DrieMaasStede is het coronavirus aangetroffen en geldt een quarantaine. Omdat het virus zich snel verspreidt, is uit voorzorg besloten om de meeste woonzorggroepen in DrieMaasStede tijdelijk geen bezoek toe te laten. Dit is een moeilijk besluit dat wij liever niet nemen, maar wat op dit moment noodzakelijk is ter bescherming van onze cliënten en medewerkers. Op De Roos, de afdeling waar cliënten in de laatste levensfase palliatieve zorg krijgen, is bezoek wel mogelijk. De Roos is volledig gescheiden van de andere woonzorggroepen.

De besmette cliënten (55) worden verzorgd op de high care afdeling in Marnix in Vlaardingen, gescheiden van cliënten die niet zijn besmet met het coronavirus. De besmette medewerkers (27) verblijven in thuisquarantaine. Wij betreuren het dat er helaas ook drie bewoners zijn overleden. Contact tussen cliënten en familie onderhouden we via telefoon en beeldbellen.

Het virus is besmettelijk, het onderzoek loopt en de testen worden verder onderzocht in het ziekenhuis om duidelijkheid te scheppen om welke variant van het virus het gaat."

Hier kun je de actuele stand van zaken bekijken bij DrieMaasStede:
https://www.argoszorggroep.nl/nieuws/
https://www.argoszorggroep.nl/coronavirus/


Foto: zicht op locatie Frankeland vanaf de Kippenbrug (foto (c) De Schiedammer Online)


 

25-01-2021