Op dit moment (pas) 163.931 Nederlanders ingeënt tegen corona

Coronadashboard aangevuld met vaccinatiecijfers 

Coronadashboard aangevuld met vaccinatiecijfers 

DEN HAAG - De coronavaccinatie in ons land komt langzaam op gang. Dit weekeinde kwam er een nieuwe tegenvaller bij: AstraZeneca levert minder dan afgesproken. Vandaag heeft het ministerie van VWS bekendgemaakt dat door de Rijksoverheid op internet in het zogenoemde coronadashboard dagelijks getoond wordt hoeveel mensen er ingeënt zijn. Nu staat de teller op 163.931 ingeënte Nederlanders.

Vanaf vandaag is het coronadashboard uitgebreid met informatie over het vaccineren in Nederland. Het dashboard laat nu ook informatie zien over onder meer het aantal gezette prikken en over de verwachte leveringen van vaccins, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanmiddag in een persbericht laten weten.

Minister Hugo de Jonge (VWS): “Vaccineren is de belangrijkste troef om uit deze crisis te komen. Daarom is het logisch dat mensen graag willen weten waar we staan en hoeveel mensen een prik hebben gehad. Deze cijfers zijn een bijzondere toevoeging tussen de cijfers over besmettingen en ziekenhuisopnames, want dit zijn de enige cijfers waarvan we graag willen dat ze oplopen."

De komende weken worden meer vaccinatiegegevens aan het dashboard toegevoegd, waaronder gegevens over de vaccinatiebereidheid en de vaccinatiegraad. De vaccinatiecijfers worden dagelijks bijgewerkt.

Met het coronadashboard beoogt het ministerie van VWS belangrijke cijfers over de ontwikkeling van corona in Nederland te laten zien, zoals het aantal ic-opnames, positieve testuitslagen en een schatting van het aantal besmettelijke mensen. 

 

26-01-2021