SOBO niet present op rechtszaak die het tegen gemeente heeft aangespannen

SOBO-bestuur: 'De feiten spreken voor zich'

SOBO-bestuur: 'De feiten spreken voor zich'

SCHIEDAM - Gisteren is er een rechtszaak geweest tussen de gemeente Schiedam en het SOBO (Schiedams Overleg Bewonersorganisaties). Opmerkelijk is dat bij de zitting, die online plaatsvond, geen vertegenwoordiger namens het SOBO deelnam.

Ook de advocaat van het SOBO was niet ingelogd bij de zitting. Het SOBO-bestuur licht de reden waarom het niet vertegenwoordigd was tijdens de zitting vandaag als volgt toe: "Het bestuur heeft ervoor gekozen de zitting te laten plaatsvinden zonder aanwezigheid. Het bestuur is van mening dat de feiten voor zich spreken en dat de rechter naar aanleiding hiervan de juiste uitspraak kan doen."

Het SOBO had de gemeente voor de bestuursrechter gedaagd, omdat de gemeente de jarenlange subsidierelatie (meer dan dertig jaar duurde die) met het SOBO heeft opgezegd. Het SOBO werd op 22 november 2018 officieel op de hoogte gesteld van het feit dat er in 2019 geen subsidie meer aan het SOBO zou worden gegeven (met in 2019 wel een afbouwperiode van drie maanden). 

Foto: Het SOBO is gevestigd aan de Singel 85 in Schiedam, tegenover het Stadskantoor. Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam, van de gemeente Schiedam, was gevestigd in het pand van het SOBO. Het Servicepunt Woningverbetering Schiedam is inmiddels gevestigd in het Stadskantoor in de ruimte waar ook het Klant Contact Centrum van de gemeente is gevestigd

sobo 

15-01-2021