Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc

De GGD vaccineert géén ouderen aan huis

De GGD vaccineert géén ouderen aan huis

REGIO - Criminelen proberen onder het valse voorwendsel van 'coronavaccinatie aan huis' bij ouderen binnen te dringen door zich voor te doen als werknemer van de GGD. Trap hier niet in, zo waarschuwt de politie. De GGD vaccineert niet aan huis. Het uitnodigen van ouderen voor een coronaprik gebeurt door het RIVM (schriftelijk) of door de huisarts (persoonlijk).

"Pas op! Ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD en een afspraak willen maken voor een coronavaccinatie aan huis. Dit klopt niet! De GGD vaccineert géén ouderen aan huis. Trap niet in deze babbeltruc: laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen!", zo waarschuwt de Politie Eenheid Rotterdam en omstreken vandaag voor de nieuwste coronababbeltruc. 

Naar aanleiding van deze waarschuwing door de politie wijst op twitter iemand op nog een andere manier van oplichting: "Let ook op als de GGD je belt en je wordt doorverbonden. Hackers pikken de lijn over en al je gegevens worden gepikt."

De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt vandaag op zijn website: "De GGD belt geen 85-plussers voor vaccineren. Deze week zijn we gestart met het vaccineren van ouderen vanaf 85 jaar. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. De GGD neemt dus geen contact op met deze groep ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Ouderen die mobiel zijn, kunnen zelf met het landelijke nummer bellen voor een afspraak. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie bij Rotterdam The Hague Airport. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als iemand van de GGD? Neem dit dan niet serieus en hang meteen op. De GGD neemt alleen telefonisch contact op bij bron- en contactonderzoek."

27-01-2021