325 jaar oud Schiedams familiebedrijf

De Kuyper mag zich 'Koninklijke' blijven noemen

De Kuyper mag zich 'Koninklijke' blijven noemen

SCHIEDAM - De Kuyper mag zich ook de komende kwart eeuw koninklijk noemen. Dat maakte burgemeester Lamers vandaag bekend aan de distillateur aan de Buitenhavenweg in Schiedam.

Het bedrijf is sinds 1995 Koninklijk en om het predicaat te kunnen blijven voeren is elke 25 jaar het aanvragen van een bestendiging nodig. Koning Willem-Alexander verleent het recht hiertoe. De verkregen bestendiging betekent dat Koninklijke De Kuyper tenminste tot het jaar 2045 het predicaat mag dragen.

Vandaag werden de bepalingen daartoe ondertekend door Mark Johan de Witte en Ingeborg Reuser van Koninklijke De Kuyper B.V. in aanwezigheid van burgemeester Lamers van Schiedam. Om als bedrijf het predicaat te kunnen ontvangen dient een bedrijf onder meer als bedrijf met goede naam en faam bekend te staan, zeer belangrijk in het vakgebied te zijn, van onbesproken gedrag te zijn en een solide financiële basis te hebben.

Het bedrijf De Kuyper voert sinds 1911 zijn activiteiten uit vanuit Schiedam in een Rijksmonument aan de Buitenhavenweg. Het bedrijf is een van de oudste zelfstandige 100% familiebedrijven van Nederland en het produceert mondiaal bekende en wereldwijd verkrijgbare likeuren. 

Dit jaar viert Koninklijke De Kuyper zijn 325-jarig bestaan. Door corona kunnen er geen festiviteiten plaatsvinden. Het ondertekenen van de bepalingen moest nog dit jaar gebeuren en vond plaats in kleine kring. Volgend jaar hoopt Koninklijke De Kuyper feestelijker bij de 325e verjaardag en het verlengen van het predicaat stil te kunnen staan.  

Op de foto worden de bepalingen onder toeziend oog van burgemeester Lamers getekend in de bestuurskamer van Koninklijke De Kuyper (foto door Jan van der Ploeg)

03-12-2020