“Schiedam viert 750” in hapklare delen

De Stokerij Schiedam maakt bioscoopserie

De Stokerij Schiedam maakt bioscoopserie

SCHIEDAM - In 2025 krijgt Schiedam haar eigen regioserie, die te zien zal zijn in Wenneker Cinema. De Familie is een Schiedams misdaadsprookje in het jasje van een Netflixserie. De serie wordt een “slice of Schiedam”, een ansichtkaart van de stad waarin je alle mooie, spannende, rauwe en inspirerende kanten van de stad kunt ontdekken. Het verhaal speelt in het hedendaagse Schiedam, is volledig fictie en een echt koningsdrama.

Over de serie
De (jenever)familie Van Bol’Es staat in de serie centraal. De serie bestaat uit twee verhaallijnen. De verhaallijn van de volwassenen richt zich vooral op de strijd om het leiderschap tussen de twee zussen Hanna en Claudia van Bol’Es. De tweede verhaallijn is met zeven Schiedamse jongeren (waaronder Han van Bol’Es, de zoon van Hanna) die ontdekken dat er hele gevaarlijke dingen gebeuren in hun stad die het daglicht niet kunnen verdragen.

De hoofdrollen in de serie zijn voor Manoushka Zeegelaar Breeveld (Hanna), Rosetta Drenth (Claudia), Kenneth Herdigein, Stefan Rokebrand en Bart van Sliedregt. De jongerencast bestaat uit zeven studenten van De Jonge Stokerij: Ise Montens (Han), Ashlyn van Dorst, Maud Neuschwanger, Ties van Noordennen, Simon Smulders, Anouk Verspuij en Stan Vos.

De Jonge Stokerij bestaat uit Schiedamse jongeren die al sinds 2016 wekelijks theaterles krijgen in het Wennekerpand.

Bijzondere bijdrage aan 750 jaar stadsrechten
Regisseur Koen Wouterse is heel erg blij dat deze serie er gaat komen: ‘’Met deze serie maken we een grote stap in de toekomstdromen van De Stokerij. Sinds we samenwerken met fotograaf en filmer Twan de Veer is er een deur opengezet naar het maken van film, iets waar ik als regisseur altijd al graag een stap in wilde maken. Fantastisch dat we samen met heel veel Schiedammers een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan de viering van 750 jaar stadsrechten. We hebben een zeer diverse cast; landelijk bekende acteurs, amateurspelers, jongeren en heel veel organisaties, verenigingen, koren en winkeliers. Met behulp van heel Schiedam kunnen we iets maken wat zeer uniek is. En van ons allemaal.”

De serie bestaat uit vier afleveringen: de eerste aflevering (pilot) wordt gedraaid in oktober, de overige afleveringen worden in het voorjaar van 2025 gefilmd. De eerste aflevering zal in maart in première gaan in Wenneker Cinema. De rest van de afleveringen gaan op een later moment in 2025 in première. Ook zal de serie te zien zijn op de regionale omroep Twee.

Meedoen aan “De Familie”? Dat kan!
De Familie wordt een serie die niet alleen vóór de stad is, maar ook ván de stad. De Stokerij heeft sinds haar debuutvoorstelling “Hamlet” (2016) in Schiedam een breed netwerk opgebouwd van Schiedamse partners en vrienden, of het nu gaat om bands en koren bij voorstellingen, ondernemers die hapjes uitdelen in een theaterfoyer of de wijkcentra om te spelen: bij deze serie willen we geen Schiedammer overslaan! Wil jij meedoen aan De Familie met bijvoorbeeld je bedrijf, sportvereniging, band of koor? Mail dan naar schiedam750@destokerijschiedam.nl, dan nemen wij contact met je op.
 

09-10-2024