Programma Brandersfeesten 2022

Deze Brandersfeesten bieden geen gondel- maar wel Andersomvaart

Deze Brandersfeesten bieden geen gondel- maar wel Andersomvaart

SCHIEDAM - Op vrijdagavond 23 september opent om 20.30 uur op het Land van Belofte burgemeester Cor Lamers de Brandersfeesten. Om 20.45 uur laat The Kik ouder- en nieuwerwetse songs horen. 

Zaterdag is er de Andersomvaart! Geen boten in het water en publiek op de kades, maar andersom! Het publiek gaat in de boten en wordt verrast met culturele en muzikale acts. Op loungeplek ‘Het Goed is Goud’, op de Vismarkt, is de opstap van deze nieuwe beleving te vinden. Om deel te nemen dient een plek te worden gereserveerd via de website brandersfeesten.nl

Op de Kloosterplaats kun je tijdens de Brandersfeesten acts zien. Culturele organisaties leveren hieraan een bijdrage.

Voorts zijn er marktkramen, is er de kermis op het Stadserf, zijn er de Kinder-Waterspelen bij de Koemarktbrug en in de Lange Haven, zijn er (straat)acts op de Hoogstraat en in de Passage en is er livemuziek bij de horeca op de diverse terrassen. 

Op het plein voor de Korenbeurs organiseert De Beurs een terrassenplein met livemuziek. Bij Eetcafé De Koemarkt is een feestweekend vol muziek. Op de Hoogstraat verrast café 't Anker bezoekers met Spaanse klanken en flamencodans. Op zaterdag ga je hier even terug in de tijd met muziek uit de '70'80'90's. 

De Branderskrant zal huis-aan-huis verspreid worden. 

Lees ook ons andere artikel van vandaag over deze feesten:
Het was even spannend, maar Brandersfeesten gaan door (deschiedammeronline.nl)

Foto: archieffoto (c) De Schiedammer Online, gondelvaart 2018, foto door Louise Melchers

30-08-2022