Dickens-verhaal Scrooge is opgenomen in historisch Schiedam

Wie is deze 'zunig' kijkende man in de binnenstad van Schiedam?

Wie is deze 'zunig' kijkende man in de binnenstad van Schiedam?

SCHIEDAM - In onze binnenstad is de afgelopen weken een Schiedamse versie van het bekende Dickens-verhaal Scrooge opgenomen. Je ziet hier tijdens de opnames Schiedammer Ber Janse, die de hoofdrol vertolkt van Ebenezer Scrooge, de centrale persoon in de roman A Christmas Carol (1843) van Charles Dickens.

"Nu Kerst steeds dichterbij komt, gaat ons Dickens-hart steeds sneller kloppen en krijgen we de kriebels om toch iets te doen in deze barre coronatijd", zeggen Anette Kooij, Marijn Poel en Jenneke van den Berg van Stichting Triple C, de stichting die in 2019 het Dickens Festijn Schiedam organiseerde.

"Omdat het Dickens Festijn Schiedam zoals wij dit in 2019 hebben georganiseerd niet in deze vorm kan doorgaan, hebben we voor 'Dickens 2020' een alternatieve vorm bedacht. Dickens Schiedam komt naar je toe deze Kerst. Wij hebben het Dickens-verhaal Scrooge met betrokken Schiedammers en enthousiaste vrijwilligers in het historische Schiedam opgenomen."

"Ook is er een terugblik op 2019, mooie beelden uit Schiedam 2020 en zal er gezellige muziek te horen zijn. Tijdens ons brei-en haakproject zijn er vele schitterende omslagdoeken, mutsen en sjaals gemaakt door o.a. bewoners van Frankeland, De Moutery, diverse seniorenclubs en door mensen die via Facebook de oproep hebben gezien. Een aantal prachtige creaties zal worden gedragen door de acteurs."

Deze kerstspecial is vanaf kerstavond donderdag 24 december 18:00 uur te zien via de website www.StichtingTripleC.nl

Foto boven: Ber Janse als Scrooge tijdens de opnames (foto door Marijn Poel)

 

 

23-12-2020