Gemeente trekt de stekker uit saunabedrijf

Diefstal van stroom voor stoom in sauna

Diefstal van stroom voor stoom in sauna

SCHIEDAM - De boa's van de gemeente Schiedam en agenten van de Politie Schiedam hebben vandaag verschillende gezamenlijke acties uitgevoerd. Zo werd een sauna, die tegen de coronaregels in open was, gesloten.

Tijdens de avonddienst hebben de boa's van het team Toezicht & Handhaving een gezamenlijke actie gedraaid met de Politie Schiedam. De actie vond in geheel Schiedam plaats en diverse overlastlocaties werden bezocht. Op deze locaties zijn verscheidene personen gecontroleerd. Tevens werden meerdere voertuigen gecontroleerd in verband met het zogenoemde 'donkere dagen offensief' en in verband met de dagen voor de jaarwisseling. Zo heeft Toezicht & Handhaving vanavond aan het eind van de avonddienst gemeld.

Aan het begin van de dinsdagavond werd gemeld, dat vandaag een saunabedrijf aan de Rotterdamsedijk werd gesloten. Interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam heeft in samenwerking met meetbedrijf Stedin en de Politie Schiedam een controle uitgevoerd bij een sauna aan de Rotterdamsedijk. "Er bleken bezoekers aanwezig te zijn. Dit is conform de huidige COVID-19-regels niet toegestaan. Er bleek tevens sprake te zijn van diefstal stroom, gevaarzetting en overtreding van de Drank en Horecawet. Door Stedin is de stroom direct afgesloten. Het bedrijf heeft eerder de COVID-19-regels overtreden. Op last van de burgemeester is het bedrijf gesloten", zo laten de Schiedamse handhavers weten.

29-12-2020