Dit is de nieuwe plek van de 'Wand van kant' van Paul Beckman

Dit is de nieuwe plek van de 'Wand van kant' van Paul Beckman

SCHIEDAM - Het kunstwerk van wijlen de Schiedamse kunstenaar Paul Beckman, 'Wand van kant', heeft een nieuwe locatie gekregen in Schiedam. Het staat nu in het gras langs de Havendijk, aan de voet van de Panoramaflat 2.

hek1

Het kunstwerk stond jarenlang in de speeltuin op het Rozenburgerplein in de Gorzen. Dit plein is onlangs opnieuw ingericht. Dat kun je onder deze link lezen.

Wij vroegen de gemeente waarom voor deze nieuwe locatie is gekozen. Het antwoord van de gemeente: "Het kunstwerk van Paul Beckman is destijds voor de wijk gemaakt en willen we ook graag behouden in de wijk. Het kunstwerk is nu op de Havendijk geplaatst en komt daar beter tot zijn recht. Ruimtetechnisch paste het niet meer op het vernieuwde speelplein. Doordat het wat scherpe randen heeft, is het ook niet wenselijk dat het staat op een plek waar kleine kinderen spelen. Er zijn al veel positieve reacties hierover ontvangen uit de omgeving."

De Schiedamse kunstenaar Paul (Paulus Marius Eduard) Beckman was onder meer beeldhouwer, schilder, meubelmaker en fotograaf. Er zijn verscheidene werken van hem in de collectie van museum Boijmans. Hij won de Hendrik Chabot Prijs. Paul Beckman werd op 14 mei 1946 geboren in Schiedam en overleed op 25 september 2000 in Rotterdam.

Foto's door Louise Melchers, gemaakt op 7-9-2021, (c) De Schiedammer Online

hek3

hek4

08-09-2021