Online je maximale hypotheek berekenen

Dit moet je weten

Dit moet je weten

SCHIEDAM - Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun financiële zaken online te regelen, en dat geldt ook voor het berekenen van hun maximale hypotheek.

Bij IkBenFrits kun je binnen enkele minuten online inzicht krijgen in jouw financiële mogelijkheden. In dit artikel bespreken we de voordelen van het online berekenen van je maximale hypotheek en waarom je dit via IkBenFrits zou moeten doen.

Waarom online je maximale hypotheek berekenen?
Het grootste voordeel van online je maximale hypotheek berekenen is het gemak. Je kunt het doen wanneer het jou uitkomt, zonder dat je eerst een afspraak hoeft te maken bij een adviseur. Of je nu 's ochtends vroeg of 's avonds laat de tijd hebt, de rekentool van IkBenFrits is altijd beschikbaar. Daarnaast heb je vaak binnen enkele minuten een indicatie van hoeveel je kunt lenen, wat je veel tijd kan besparen. Dit betekent dat je snel weet welke prijsklasse woningen voor jou haalbaar zijn, waardoor je gerichter kunt zoeken.

Een ander voordeel is dat je eenvoudig verschillende scenario's kunt uitproberen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je salaris stijgt, je minder vaste lasten hebt, of je een deel van je spaargeld wilt inbrengen? De rekentool maakt het gemakkelijk om met deze variabelen te spelen en zo een beter beeld te krijgen van je financiële mogelijkheden. Bovendien bespaar je op de kosten van een eerste gesprek met een hypotheekadviseur, omdat je zelf al een goed idee hebt van je leencapaciteit.

Hoe werkt de rekentool van IkBenFrits?
De rekentool van IkBenFrits vraagt om enkele gegevens, zoals je inkomen, vaste lasten en eventuele schulden. Op basis van deze informatie wordt er een berekening gemaakt van je maximale hypotheek, rekening houdend met de actuele rentestanden en regels. Zo krijg je een nauwkeurig en actueel overzicht van je leencapaciteit. De tool houdt ook rekening met veranderingen in de wet- en regelgeving rondom hypotheken, zodat je altijd een up-to-date berekening krijgt.

Daarnaast geeft de rekentool inzicht in de invloed van de hypotheekrente op jouw situatie. Door de actuele rentestanden mee te nemen in de berekening, krijg je een realistisch beeld van wat jouw maandlasten zouden kunnen zijn. Dit helpt je niet alleen om te bepalen hoeveel je kunt lenen, maar ook om een weloverwogen beslissing te nemen over de keuze van de rentevastperiode.

Waarom kiezen voor IkBenFrits?
Bij IkBenFrits profiteer je van diverse voordelen als het gaat om het online berekenen van je maximale hypotheek:

1. Snel en eenvoudig: Binnen enkele minuten weet je hoeveel je kunt lenen, zonder dat je allerlei documenten hoeft aan te leveren of afspraken hoeft te maken.
2. Betrouwbaar en accuraat: De tool houdt rekening met de laatste rentestanden en hypotheekregels, zodat je altijd een realistisch en betrouwbaar overzicht krijgt.
3. Volledig onafhankelijk: IkBenFrits heeft geen voorkeur voor bepaalde geldverstrekkers, wat zorgt voor een objectief resultaat. Dit betekent dat je advies krijgt dat puur op jouw situatie is afgestemd, zonder commerciële belangen.

Wil je direct weten hoeveel jij kunt lenen? Bereken hier jouw maximale hypotheek.

Meer weten over het platform? 
IkBenFrits staat voor transparantie en eerlijk advies. Het platform is opgericht om de Nederlandse hypothekenmarkt toegankelijker en begrijpelijker te maken. Door gebruik te maken van slimme technologie en een persoonlijke aanpak, helpt IkBenFrits je om de beste keuzes te maken voor jouw situatie. Benieuwd naar de visie en werkwijze van het platform? Lees meer over Frits en ontdek hoe het je kan helpen bij het afsluiten van een hypotheek

16-10-2024