Dit zijn de vijf beste producenten van motorolie

Dit zijn de vijf beste producenten van motorolie

Olie kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden, waaronder natuurlijk in de motor. Toch is olie eigenlijk niet de goede term voor dit middel, het heet nota bene officieel smeerolie. Dit is het geval aangezien het daadwerkelijk bedoeld wordt om te werken als smeermiddel. Op deze manier moet het dus de wrijving verminderen. Motorolie moet dus de draaiende onderdelen in een verbrandingsmotor smeren, wat in elke auto zit. Na een bepaald aantal kilometers zal de olie vervangen moeten worden. Hierbij kun je gebruik maken van een product van een onderstaande producent.

VAICO
Daarnaast kun je er ook voor kiezen om motorolie aan te schaffen dat geproduceerd is door VAICO. VAICO is een merk dat onderdeel is van het bedrijf VIEROL. Het is een welbekende producent dat onderdelen maakt voor zowel motoren als transmissies. VAICO behoort ondertussen zeker tot de top als het gaat om producten voor de auto. Dit komt met name door de hoge kwaliteit, terwijl de productiestandaarden van het merk ontzettend hoog zijn. 

ELF
Motorolie ELF is één van de mogelijkheden. Dit bedrijf heeft een modern imago, wat onder meer komt doordat  het hoogtechnologisch aangelegd is. De kwaliteit van de producten wordt bovendien gepromoot door deelname aan de motor- en autosport, waardoor ELF veel bekender geworden is. Dit merk is afkomstig uit Frankrijk en werd in 1967 opgericht, al behoort het sinds 2000 tot de groep TOTAL. Dat ELF zo succesvol geworden is komt met name door de technologische innovatie. Hierdoor heeft het al veel verschillende motoroliën op de markt kunnen brengen. 

LIQUI MOLY
Bovendien is het mogelijk om een motorolie te gebruik van het merk LIQUI MOLY. Dit is een bedrijf wat opgericht is in Duitsland en ondertussen al meer dan 60 jaar succesvol en populair is. Hierbij maakt het uiteraard gebruik van eigen recepten. In totaal biedt het inmiddels al meer dan 4 duizend producten aan, waaronder ook veel verschillende motoroliën. Er zit dus zonder twijfel een olie bij die jij kunt gebruiken voor je auto.

Total
Total is één van de bekendste bedrijven in de olie-industrie. Het werd in 1924 opgericht in Frankrijk, maar is inmiddels actief in meer dan 130 landen, waaronder Nederland. Desondanks staat het hoofdkantoor nog altijd in Frankrijk, namelijk in Parijs. Total is een zogenoemde Supermajor oliemaatschappij. Hiertoe behoren de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. Je kent Total met name door de tankstations die je aan de kant van weg ziet staan, maar het bedrijf produceert ook veel motoroliën en andere producten voor de auto.

Castrol
Castrol is een welbekende producent van motorolie. Het is opgericht in Groot-Brittannië op 9 maart 1899 door Charles Wakefield. Nog altijd staat het hoofdkwartier in Engeland, namelijk in Berkshire en Mandhir Singh is inmiddels de CEO. De naam Castrol komt doordat onderzoekers castor oil, wat in het Nederlands wonderolie, rinicusolie en casterolie wordt genoemd, toevoegde aan hun smeermiddel formuleringen. Overigens is Castrol ondertussen onderdelen van BP, wat het kocht in 2000. BP is ook een oliemaatschappij, net zoals Total. 

 

Foto: Door joho345 - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2429607

 

30-11-2020