Van Schiedam Zuid tot Noord

Doe het licht maar aan en zet de kerstboom maar op

Doe het licht maar aan en zet de kerstboom maar op

SCHIEDAM - Sinterklaas heeft de deur dichtgedaan, maar meteen zijn opvolger Santa Claus binnengelaten. Hem zal niet ontgaan dat steeds meer Schiedammers hun huis feestelijk verlichten in december.

door Gert Struijs

Sinterklaas heeft gisteravond de deur achter zich dichtgedaan en zijn afstammeling Santa Claus ofwel de kerstman dient zich al weer aan. De eerste verlichte huizen werden eind november al gesignaleerd, zoals dit huis op de foto hieronder in de Lekstraat in Schiedam Zuid.
kerstlekstraat


Maar ook in de rest van de stad worden steeds meer woningen versierd met kerstverlichting, zoals deze woning in Schiedam Noord.
kerst 3 (2)

De kerstbomenverkoop is na het vertrek van sinterklaas nu ook goed op gang gekomen. Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak met een van de kerstboomverkopers in de stad, dat kun je zien door de afbeelding hieronder aan te klikken.

 

Dit jaar zal op kaarsjesavond door de burgemeester dé gemeenschappelijke kerstboom van de stad worden ontstoken. In verband met de coronacrisis zal dit niet zijn vanaf het het bordes van het oude stadhuis, maar vanuit een studio die in de Havenkerk zal worden ingericht. Binnen in de Havenkerk komt een kerstboom van acht meter hoog te staan. Hier lees je er meer over:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/acht-meter-hoge-kerstboom-in-de-havenkerk

 

06-12-2020