Boekhandel Post Scriptum houdt komende week drie evenementen

Arthur Japin, Lavinia Meijer en 'Generatie Zelfvertrouwen'

Arthur Japin, Lavinia Meijer en 'Generatie Zelfvertrouwen'

SCHIEDAM - Op donderdag 24 oktober ontvangt de boekhandel om 20.00 uur (oud-Schiedammer) Eveline Crone en Renske van der Cruijsen die komen vertellen over hun nieuwe boek Generatie Zelfvertrouwen.

Generatie Zelfvertrouwen is het resultaat van een uniek en langlopend onderzoek naar de ontwikkeling van het zelfbeeld van jongeren. Het laat zien dat de uitdagingen van deze tijd er niet voor hoeven te zorgen dat jongeren onzeker en angstig opgroeien. Sterker nog: hun hersenen zijn juist uitgerust om hiermee om te gaan. Alleen hebben jongeren wel de juiste ondersteuning nodig. De auteurs bespreken in 30 vragen wat jongeren (en hun ouders) kunnen doen om op te groeien met een gezond zelfbeeld. Toegang gratis. Aanmelden via info@postscriptum.nl

Op vrijdag 25 oktober komt er om 14.00 uur een heel bijzondere gast: Lavinia Meijer. Zij zal vertellen over haar boek Vleugels van papier en zij zal ook een mini-concert op haar harp geven! Toegang is gratis, maar aanmeldingen via info@postscriptum.nl zijn wel fijn. In Vleugels van papier geeft Lavinia Meijer een eerlijke inkijk in het opgroeien van een geadopteerde in Nederland. Haar passie voor muziek vormt haar niet alleen als mens: het blijkt haar redding.

Voor de eerste lunchlezing van het nieuwe seizoen is Arthur Japin uitgenodigd. Hij komt op zondag 27 oktober om 12.00 uur vertellen over zijn nieuwe boek Het Stravinsky-spel. Entree is € 15 en dat is inclusief een lichte lunch.

Over het boek: ‘Hoe ver ben je bereid te gaan om iets voor een ander te betekenen?’ Dit is de uitdaging in het spel dat twee getalenteerde pubers, Susan Sontag en Cody Garner, eind jaren 40 bedenken na ontmoetingen met Thomas Mann en Igor Stravinsky in Los Angeles. De inzet is dan nog kinderlijk vrijblijvend, maar de vraag blijft hen levenslang bezighouden.

Decennia later, tijdens de belegering van Sarajevo, spelen zij hun spel opnieuw, nu op leven en dood.

241020 PostScriptum winkel

Informatie
Waar
Post Scriptum - in winkelcentrum Hof van Spaland

Fotografie
Post Scriptum winkel

20-10-2024