Tweemaal zilver

DWS succesvol op NK-beachhandbal

DWS succesvol op NK-beachhandbal

HANDBAL - Twee teams van DWS - de meiden B en de heren A - hebben bij het Nederlands Kampioenschap beachhandbal in Stadskanaal een zilveren medaille behaald.

Voor het heren A-team zat de winst op goud er dik in, maar in de shoot-outs trokken zij aan het kortste eind. De heren A zijn jongens tot 19 jaar ongeveer. Daarna worden zij senioren. In dit geval van het kampioenschap was het een team met jongens tussen de 19 en 21. 

De meiden B stegen boven hun eigen verwachtingen uit en klommen als nieuwkomers naar de top. "De meiden B hadden zich op het nippertje kunnen kwalificeren en waren voor het deelnemers veld een 'onbekende' op het toernooi. Toch wisten ze naar de top de klimmen tussen alle favorieten. Een bijzondere prestatie voor de meiden", zo legt Tatum Hendriks van DWS uit. 

DSW heeft ook een team meiden A, maar dat team kwalificieerde zich niet voor het kampioenschap. Dat deed het team heren S (senioren) wel. "Zij hebben goed gestreden, maar wisten het podium helaas niet te halen", zegt Tatum Hendriks tot slot over het voor DWS succesvolle kampioenschap. 

Foto door Ron Voorwald

30-08-2022