Dylan Jansen wint zilver op European Judo Cup in Malaga

Dylan Jansen wint zilver op European Judo Cup in Malaga

MALAGA / SCHIEDAM (Judo) - Judoka Dylan Jansen van Sportinstituut Schiedam heeft een indrukwekkende prestatie geleverd op 13 oktober, door zilver te winnen in de klasse -90 kg op de Senior European Cup Judo in Malaga, Spanje. Het was zijn debuut in het senioren circuit en met een fantastische uitslag, aangezien Dylan zelf nog junior is.

Dylan, die tijdens de Junior European Cups dit jaar al een goede indruk maakte, toonde in Spanje zijn kwaliteiten door maar liefst vier partijen te winnen, van achtereenvolgens een Spaanse, Noorse, Argentijnse en Tsjechische tegenstander. Zijn sterk strategisch inzicht was duidelijk zichtbaar, terwijl hij tegen ervaren tegenstanders vocht. De opbouw naar de finale was spannend, met enkele dominante overwinningen.

In de finale trof Dylan een sterke tegenstander, die zijn ervaring optimaal benutte. Ondanks een dappere strijd en enkele veelbelovende momenten moest Dylan uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Ier Gleeson. Desondanks is de zilveren medaille een geweldige prestatie en een belangrijke mijlpaal in zijn judocarrière.

Behalve Dylan kwamen er nog twee judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie. Kayra Uyar wist in de klasse -60 kg knap zijn eerste partij te winnen. In de klasse -73 kg kwam Danny Gommel helaas nog niet tot winst.

Foto: Podium –90 kg met links Dylan Jansen.

14-10-2024