Aan Bosrand in Kethel Oost

Eerste schoorsteenbrand van het nieuwe jaar

Eerste schoorsteenbrand van het nieuwe jaar

SCHIEDAM - De Brandweer Schiedam is enkele minuten voor zes vanavond met drie wagens uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Bosrand in Schiedam Kethel Oost.

door Jan Schrijver

Al snel na de uitruk, verliet één van de wagens de plaats van de brand. Van de twee overgebleven wagens was er een met hoogwerker. Van bovenaf maakten de brandweerlieden in het bakje van de hoogwerker van bovenaf met een ramoneur de brand in de schoorsteen uit. 

De inwoner kreeg mondeling van de brandweer een stookverbod. De bewoner van het huis zal nu eerst zijn schoorsteen moeten laten vegen, voordat hij weer mag stoken.

Een van de inwoners van de door de schoorsteenbrand getroffen woning: "Ik zat op de bank televisie te kijken en de open haard was aan. Plots hoorde ik een raar geluid, zo van 'woeshh woeshh'. Ik kon het geluid niet meteen thuisbrengen. Ik ben meteen op onderzoek gegaan en merkte toen dat het geluid uit de open haard kwam. Vervolgens ben ik naar buiten gegaan, en zag ik rode vonken uit de schoorsteen naar beneden dwarrelen." 

bbvanbovem

De inmiddels van de schrik bekomen bewoner vervolgt: "Ik ben toen eerst naar de zolderetage gegaan om te kijken of daar iets bijzonders te zien was, dat was er niet, er was ook geen rookontwikkeling. Ik heb wel meteen het vuur in de open haard gedoofd met water. En ik heb meteen de brandweer gebeld. Die was er snel, een minuut of tien na mijn telefoontje zal het geweest zijn." 

Het is de eerste uitruk dit nieuwe jaar van de Brandweer Schiedam voor een schoorsteenbrand.

Even na zeven uur vanavond werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand in Kethel, een autobrand betreffend aan de Olivier van Noortstraat, het bedrijventerrein tegenover de buurt Kethel Oost.

brandbosrand1

02-01-2021