Bedankt Anette

Mooi eerbetoon aan overleden oprichtster Dickens Festijn

Mooi eerbetoon aan overleden oprichtster Dickens Festijn

SCHIEDAM - Vanmiddag werd tijdens het Dickens Festijn Schiedam 2023 op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het overlijden in 2023 van de initiator van het festijn, Anette Kooij-Leermakers. Niet lang na haar overlijden, overleed dit jaar ook Tim, de zoon van Anette en John Kooij.

bednak2

Het was om ongeveer kwart over twee vanmiddag. Drie dames op het hoofdpodium tegenover de Korenbeurs achter de microfoon zetten met zacht geneurie in, begeleid door een percussionist op een cajon.

eerbetoon

Langzaam zwol het geluid aan, terwijl de organisatoren en steeds meer van de tientallen figuranten en andere vrijwilligers zich op het toneel verzamelden. Toen het podium vol was, vulde ook de ruimte zich voor het podium met figuranten en vrijwilligers. Uit steeds meer kelen klonk het stemmige geneurie. Een spandoek werd ontrold, Bedankt Anette. De hele Dickens-familie en het publiek was ontroerd.

bedank3

Spreekstalmeester Rob van der Stel gaf, voor degenen in het talrijke publiek die nieuw waren als bezoeker van deze derde editie van het Dickens Festijn Schiedam, een korte toelichting op wie Anette was en wat zij voor dit festival heeft betekend.

podubed

Ook deze derde editie was een groot succes, 'je kan vandaag weer over de hoofden lopen, zo gezellig moet het altijd zijn in Schiedam' hoorde je verschillende schuifelende bezoekers tegen elkaar zeggen. 

Bedank Anette.

Anette
Foto: Anette Kooij tijdens Dickens Festijn Schiedam 2019, de eerste editie (foto door Louise Melchers)

Hier lees je: Anette Kooij-Leermakers is overleden

16-12-2023