Er is een vergunning vrij voor een 4e coffeeshop

Er is een vergunning vrij voor een 4e coffeeshop

SCHIEDAM - Er zijn nu drie coffeeshops in Schiedam. Volgens de gemeente mogen er maximaal vier van deze cannabiswinkels in Schiedam gevestigd zijn. Er zijn gisteren beleidsregels gepubliceerd om potentiële exploitanten gelijke kansen te bieden om een vergunning te verwerven. Deze beleidsregels zijn vastgesteld en in werking getreden. Bovendien heeft de burgemeester bekendgemaakt dat in Schiedam een vergunning voor het exploiteren van een coffeeshop vrij is. 

In het gemeentelijke besluit wordt gesproken van 'Beleidsregels ten behoeve van het creëren van gelijke kansen om in aanmerking te komen voor een vergunning om een coffeeshop te exploiteren' en afgekort: '‘Beleidsregels verdeling exploitatievergunning coffeeshop Schiedam 2021’.

Daarin staat hoe de burgemeester het beschikbaar zijn of komen van een vergunning bekendmaakt (o.a. in elektronisch gemeenteblad en de wekelijkse advertentiepagina's van de gemeente in het Nieuwe Stadsblad). In de bekendmaking staat:
a. de termijn waarbinnen een aanvraag om een vergunning moet worden ingediend;
b. de indieningsvereisten waaraan een aanvraag moet voldoen;
c. de procedure hoe de vergunning wordt verleend;
d. de geldigheidsduur van een vergunning.

Bij het aanvragen van een vergunning dienen een ondernemingsplan, een veiligheidsplan, een preventieplan en een communicatieplan te worden ingediend.

De verlening van de vergunning vindt plaats via het doorlopen van vijf fasen, waarbij de vergunning wordt verleend als aan alle vijf fasen is voldaan:

a. fase 1: toetsing of de aangevraagde locatie past binnen de bij deze beleidsregels bijgevoegde vestigingskaart coffeeshop;
b. fase 2: toetsing van de exploitant(en) en leidinggevende(n) aan de criteria genoemd in de artikelen 1:8 en 2:28a van de APV en in het Coffeeshopbeleid;
c. fase 3: loting tussen de overgebleven exploitanten, waarna de in de loting getrokken exploitant de volgende fasen doorloopt;
d. fase 4: toetsing van de locatie aan de criteria genoemd in de artikelen 1:8 en 2:28a van de APV en in het Coffeeshopbeleid;
e. fase 5: toetsing aan de Bibob beleidsregels gemeente Schiedam 2015 juncto de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (inclusief adviesaanvraag bij het Landelijk Bureau Bibob).

Een exploitatievergunning voor een coffeeshop wordt voor een periode van maximaal vijf jaar verleend.

Bovenstaande is een summiere samenvatting. De complete ‘Beleidsregels verdeling exploitatievergunning coffeeshop Schiedam 2021’ kun je terugvinden in Gemeenteblad 2021, 54144 of onder ze link.

Vrije vergunning
Gelijktijdig heeft de burgemeester bekendgemaakt dat een vergunning voor het exploiteren van een coffeeshop vrij is. Een aanvraag om een vergunning dient binnen vier weken gerekend vanaf 22 februari 2021 door de gemeente per post te zijn ontvangen. 

De andere drie coffeeshops in Schiedam zijn:
Coffeeshop Bamboo, Parkweg 379, 3119 CK Schiedam
Coffeeshop Pasop, Hoofdstraat 311, 3114 GE Schiedam
Coffeeshop Mik Mak, Broersveld 3, 3111 LC Schiedam

Foto: Bamboo is de laatstgevestigde coffeeshop in Schiedam. November jl. opende deze cannabiswinkel aan de Boterstraat, maar in februari verhuisde de winkel naar zijn nieuwe locatie aan de Parkweg, waar Bamboo sinds maandag 8 februari open is (deze foto is op 19 februari genomen (c) De Schiedammer Online)

https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/op-dit-hoekje-komt-de-coffeeshop-bamboo

 

 

 

20-02-2021