Southbeach van 13 tot en met 18 september

Er komt een 'Beach Arena' aan de Maasboulevard

Er komt een 'Beach Arena' aan de Maasboulevard

SCHIEDAM - Na twee jaar afwezigheid keert Southbeach dit jaar terug in Schiedam. Van 13 tot en met 18 september 2022 ligt er voor de 7e keer een 'Beach Arena' aan de Maasboulevard. Schiedammers van alle leeftijden en in alle condities kunnen hier kennismaken met verschillende sportieve activiteiten.

Op de Maasboulevard wordt een zandveld van 30 bij 40 meter aangelegd. Op het zand en het omliggende grasveld worden allerlei sportieve activiteiten aangeboden door plaatselijke sportaanbieders. Het evenement wordt georganiseerd door Team Sportservice Schiedam.

Op 13 september wordt Southbeach 2022 officieel geopend door wethouder Antoinette Laan (Sport). Het aanbod tijdens Southbeach is bijzonder gevarieerd. Zo zijn er sportdagen voor het onderwijs en is er ook een seniorenochtend. Naast een familiedag en een meidenvoetbalavond is er ook een voetbalavond voor mensen die aangepast sporten. Er zijn diverse open middagen om clinics te volgen en er is stormbaan en springkussen waar kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast staan er bijvoorbeeld een social run, bootcamp en sportcafé op het programma.

"Behalve kennismaken met de diverse beweegmogelijkheden in de stad, is Southbeach een plek van verbinding. Inwoners en plaatselijke organisaties komen tijdens dit evenement op een laagdrempelige manier met elkaar in contact", aldus Team Sportservice Schiedam.

Het volledige programma is te vinden op www.lekkerbezigschiedam.nl/southbeach

De toegang tot Southbeach is gratis. 

Foto: een still uit een reportage van Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam in 2018, die kun je hieronder terugzien

05-09-2022