Zaterdagmiddag geldt KNMI-code geel; Irado is bezig met strooien

Er komt morgen een bak sneeuw aan

Er komt morgen een bak sneeuw aan

SCHIEDAM - Morgen is er vrij veel bewolking aanwezig en komt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Zaterdag overdag begint het in de loop van de dag vanuit het zuidwesten te sneeuwen, zo luidt de verwachting op Buienradar.nl. "Wellicht is een sneeuwdekje van 2 tot 5 centimer mogelijk." Om de stad hierop goed voor te bereiden is Irado al druk bezig met strooien.

"Irado is al druk bezig om preventief de wegen en fietspaden in Schiedam te voorzien van zout dit in verband met het koude weer en de verwachting van zo’n 5 centimeter sneeuw morgenochtend door de sneeuwbui die vanuit het zuidwesten over ons land komt", zo meldt vanmiddag wijktoezichthouder van de gemeente Schiedam Herman Kriek.

Zaterdag geldt voor het gehele land code geel, zo meldt het KNMI. De weersverwachting van het KNMI:
"Zaterdagmiddag begint het in het uiterste zuidwesten te sneeuwen. Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen. Het laatste gebeurt dit in de oostelijke provincies. Op veel plaatsen valt 1-3 cm sneeuw, lokaal 3-5 cm en is het glad.

Zaterdagavond gaat de sneeuw in het zuidwesten over in lichte motregen, in de nacht naar zondag en zondagochtend ook elders. Vooral in het noordoosten kan ook dit voor gladheid zorgen. De gladheid verdwijnt zodra de sneeuw in de loop van zondagochtend weer gesmolten is. Het eerste gebeurt dit in het zuidwesten en westen, het laatste in het oosten." Voor onze provincie is zaterdag code geel van kracht vanaf 15.00 uur, tot zondagochtend 9.00 uur. "Kans op gladheid. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen", aldus het KNMI.

Foto: bron Herman Kriek, twitter @HermanKriek

15-01-2021