"Wij kunnen onze zorgprofessionals zo snel mogelijk vaccineren, als voor ons vaccin beschikbaar komt"

Er liggen bijna 60 coronapatiënten in Franciscus-ziekenhuis

Er liggen bijna 60 coronapatiënten in Franciscus-ziekenhuis

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Er liggen op dit moment 57 coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis & Vlietland, van wie 44 in locatie Gasthuis (Rotterdam) en 13 in locatie Vlietland (Schiedam). Dit meldt het ziekenhuis vanmiddag in een persverklaring. Deze verklaring kun je hieronder lezen.

"Er zijn vandaag 10 bewezen coronapatiënten op de IC Gasthuis en 1 bewezen coronapatiënt op de IC Vlietland. In de kliniek liggen er 34 bewezen patiënten in Gasthuis en 12 bewezen patiënten in Vlietland. Dit brengt ons op een totaal van 57 coronabesmette patiënten. Vanochtend waren er 3 verdenkingen in ons ziekenhuis. 

De IC ligt helemaal vol met corona en non-corona patiënten. De druk blijft in het huis hoog. In de regio wordt goed samengewerkt om de piekbelasting gezamenlijk het hoofd te bieden. Ook de uitstroom naar de VVT-instellingen loopt tot nu toe goed. Wij zijn er echter nog niet; het aantal ziekenhuisopnames moet de komende dagen stabiliseren of gaan dalen om de situatie draaglijker te maken. Helaas zijn de vooruitzichten dat de komende dagen het aantal ziekenhuisopnames nog verder zal stijgen. Wij waarderen de inzet van alle collega’s, die zich wederom keihard inzetten om met elkaar deze immense opdracht te volbrengen. We doen dit met zijn allen, corona-, non-corona en alle ondersteunende afdelingen.

Streven naar snellere vaccinatie voor kritieke functies
De situatie in ziekenhuizen dreigt onhoudbaar te worden door allerlei factoren; dit meldt de NVZ en NFU aan de Tweede Kamer. Zij pleiten voor een snellere vaccinatie van ziekenhuisprofessionals, die in direct contact staan met coronapatiënten. Als NVZ-lid staan wij hier vanzelfsprekend volledig achter. 

De samenleving als geheel is gediend met een snellere vaccinatie van deze professionals, omdat besluiten over verzwaring of verlichting van lockdown met name worden genomen op basis van de opnames en druk op de zorg in ziekenhuizen. Beschikbaarheid van zorg is tenslotte essentieel. 

Bij Franciscus worden de voorbereidingen getroffen om zo snel mogelijk te kunnen vaccineren wanneer er voor ons vaccin beschikbaar komt. Hierbij wordt kritisch gekeken welke professionals hiervoor in aanmerking komen en hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen regelen en registreren. Het is belangrijk voor iedereen om de feitelijke informatie over de vaccinatie te lezen."

De informatie over vaccinatie kun je hier vinden. 

Foto: locatie Vlietland (foto © De Schiedammer Online)

31-12-2020