Boomkunst in de Plantage

Esther: 'Nee, het heeft niets met Halloween te maken'

Esther: 'Nee, het heeft niets met Halloween te maken'

SCHIEDAM - Wie momenteel langs de Plantage loopt ziet allerlei draden in de bomen en tussen de bomen. Volgens kunstenares Esther Maij heeft dit niets te maken met het halloweenfeest van eind oktober.

De touwconstructie hoort bij de tentoonstelling Re/Generation die van 19 oktober tot en met 12 november bij Art Centre Schiedam te zien is. Met dit werk laat Esther bovengronds zien hoe bomen ondergronds met elkaar verbonden zijn door schimmeldraden en zo met elkaar kunnen communiceren en voedingsstoffen kunnen uitwisselen. Op deze manier laat Esther haar verbazing zien over de verborgen wereld van bossen. Ook wil ze op deze manier aandacht vragen voor het behoud van de natuur. Esther vertelt dat het netwerk de komende tijd nog uitgebreid wordt. De touwconstructie in de bomen wordt  op zo'n manier aangebracht, dat de bomen er niet onder te lijden hebben.

Boom met touwen

Esther Maij is één van de acht pas afgestudeerde kunstenaars die momenteel exposeren bij Stichting Kunstwerkt. Meer weten over deze tentoonstelling? Lees dan ons eerdere artikel hier: Tentoonstelling Re/Generation bij KunstWerkt (deschiedammeronline.nl)

Adres Stichting KunstWerkt:
Art Centre Schiedam
Lange Nieuwstraat 191
3111 AJ Schiedam

Openingstijden KunstWerkt:
Donderdag tot en met zondag, 13.00 - 17.00 uur (ook op afspraak)

Foto's door Louise Melchers

22-10-2023