Excelsior'20 verliest van HCC, maar doet mee om de titel

Excelsior'20 verliest van HCC, maar doet mee om de titel

CRICKET - HCC heeft zondag in Schiedam met vijf wickets gewonnen van Excelsior'20. Daarmee eindigt Excelsior'20 bij de laatste vier in de kampioenspoule en strijden de Schiedammers in de play-offs mee om de landstitel. 

foto's door Jos van Deventer

De eerste vier in de kampioenspoule ofwel de deelnemers aan de play-offs voor de titel zijn 1. VCC, 2. GCC, 3. Excelsior'20 en 4. HBS. Excelsior'20 neemt het nu eerst aanstaande zaterdag op eigen veld op tegen HBS, waarvan het afgelopen zaterdag in een zinderend duel wist te winnen. De winnaar van Excelsior'20 tgegen HBS mag het vervolgens opnemen tegen  de verliezer van VCC - HCC om een plaats in de finale.

Excelsior'20 won zondag de toss en koos ervoor om met batten te beginnen. Openers waren opnieuw Tim Etman (33) en captain Tom Heggelman (16). Nummer 3 Roel Verhagen (23) en vooral opnieuw Lorenzo Ingram (43) (op de foto hierboven aan bat) lieten de teller op het scorebord nog verder oplopen. Uiteindelijk strandde die teller op een niet al te hoog totaal van 187 all out. Memorabele bijdragen daarin zijn van Stan van Troost (19) en Niels Etman (16). 

De Hagenaars wisten het totaal in 38.3 overs te maken: 189 voor 5. Staal (47), Worden (43) en captain Gorlee (67) en Pringle (19, not out) waren de grote mannen. Tom Heggelman en Luuk Kroesen kregen als bowlers elk 2 wickets op hun naam, Niels Etman (die zaterdag liefst 4 wickets nam) 1 wicket. 

afbeelding
afbeelding
afbeelding

29-08-2022