Afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging

Excursie Groene Strand Zandmotor

Excursie Groene Strand Zandmotor

DELFLAND - Natuurlijk Delfland organiseert op 6 juli van 10.00 tot circa 11.30 uur een excursie Groene Strand Zandmotor in Monster.

De Zandmotor is een plek die wereldwijd de aandacht trekt door de kunstmatige uitbreiding van een stuk kust en de natuurlijke ontwikkeling die er plaatsvindt.

Belangstellenden worden uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Er kunnen 50 personen aan deelnemen. De excursie is kosteloos.
Opgeven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.
Na opgave volgt een bevestiging met nadere gegevens.

Er zijn drie gidsen aanwezig die het nodige zullen vertellen, laten zien en ontdekken over de aanleiding, de ontwikkelingen, de rol van Natuurlijk Delfland, het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Westland.

Tijdens de excursie zal er kennis worden gemaakt met planten, vogels, schelpen en kwallen.

Het Zuid-Hollands Landschap beheert de Zandmotor, de gemeente Westland maakt activiteiten mede mogelijk en Natuurlijk Delfland coördineert en organiseert de nodige activiteiten rond de Zandmotor Groene Strand.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden in teams en projecten actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Mycologische Vereniging, BLWG en stichting Anemoon.

Foto:
Natuurlijk Delfland

24-06-2024