SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: een eigenzinnig drama over de emotionele kracht van moedermelk; een biografische film over het leven en de muziek van Amy Winehouse en een Oekraïense romkom over culinaire hoogstandjes en de geheimen van een vergeten kookboek. En deze week is het ook weer tijd voor de evenementen Film&Food en Movies that Matter on Tour Schiedam.
do 16 mei 14:00 uur / zo 19 mei 12:30 uur
Deze aangrijpende debuutfilm van regisseur Stefanie Kolk voert ons mee in het rauwe en emotionele verhaal van Robin, een jonge vrouw die geconfronteerd wordt met de onverwachte realiteit van moedermelkproductie na de doodgeboorte van haar kindje.
Overmand door rouw en verwarring, zoekt Robin troost in het doneren van haar melk. Haar missie blijkt echter een onmogelijke hindernisbaan te worden, terwijl haar huis langzaam overspoeld wordt door flessen en haar verdriet onverbiddelijk toeslaat.
Met ingetogen kracht en subtiele nuances schetst Kolk een ontroerend portret van rouw, veerkracht en de onbreekbare band tussen moeder en kind. "Melk" is een film die lang na de aftiteling resoneert, een ode aan de kracht van de natuur en de onvoorspelbare wendingen van het leven.
Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.
do 16 mei 20:00 uur / vr 17 mei 14:00 uur & 20:00 uur / za 18 mei 20:00 uur
"Back to Black" is meer dan een biopic over Amy Winehouse, het is een rauwe reis door haar ziel, haar passie en haar pijn. De film, geregisseerd door Sam Taylor-Johnson, belicht de onstuimige relatie van Amy met Blake Fielder-Civil, die zowel inspiratiebron als katalysator was voor haar bekroonde album.
Ervaar de opkomst van Amy tot sterrendom, haar gevecht met verslaving en de onbreekbare kracht van haar muziek. "Back to Black" is een meeslepend portret van een complex en betoverend talent dat veel te vroeg ten onder ging.
Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.
vr 17 mei 20:30 uur / za 18 mei 20:30 uur / zo 19 mei 15:00 uur gevolgd door buffet
Verruil je comfortzone voor culinaire magie in "Taste of Freedom". Een jonge, ambitieuze kok verlaat haar vertrouwde omgeving en waagt de sprong naar een prestigieuze keuken in de stad. Haar pad kruist met een mysterieus kookboek uit 1929, geschreven door de legendarische chef-kok Olga Franko. Dit boek ontketent een reis van culinaire ontdekking, waarin ze haar eigen stijl moet bewijzen te midden van meedogenloze concurrentie. Met de hulp van haar buurman en wellicht zelfs de geest van Olga zelf, zal ze moeten vechten voor haar dromen en de geheimen van het verleden ontrafelen. "Taste of Freedom" is een hartverwarmende film over ambitie, vriendschap en de onsterfelijkheid van smaak.
Op zondag 19 mei om 17.30 verzorgen Ati en Cock van voorheen La Salita een Oekraïens buffet, met gerechten uit het kookboek van Olga Franko! Tickets voor film + buffet € 38,00.
Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.
di 21 mei 20:00 uur
Movies that Matter on Tour Schiedam
De Schiedamse historicus Henk Slechte gaat deze avond kort inleiden. Henk Slechte is historicus en verdiept zich al zijn hele leven in de spotprent. Hij is onderzoeker, bibliothecaris en museumdirecteur geweest. Deze avond zal het Schiedams Boekhuis aanwezig zijn om zijn en andere boeken over dit onderwerp te verkopen.
Portret van de jonge Indiase cartoonist Rachita Taneja, die vervolging en censuur tegengaat met humor en eerlijkheid. Te midden van toenemende onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de Hindoenationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl.
‘Je moet een kopie van het script naar mijn advocaat sturen,’ zegt Rachita Taneja tegen de filmmaker aan het begin van Drawing a Line. De reden: Rachita heeft juridische problemen vanwege cartoons over het Hooggerechtshof. Het leidde tot een beschuldiging van ‘minachting van de rechtbank’, waarvoor ze mogelijk naar de gevangenis moet. Haar advocaat adviseert haar dringend de cartoons niet in de film te tonen of hun inhoud te bespreken. ‘Het zijn gewoon potloodfiguurtjes,’ zegt ze verbouwereerd. ‘Waarom praat de hoogste rechtbank in de grootste democratie ter wereld over mijn potloodfiguurtjes?'
Rachita’s Sanitary Panels is een populaire cartoonserie die bekend staat om zijn scherpe sociaal-politieke commentaar. De serie heeft veel fans onder jonge, liberale Indiërs. Terwijl ze wacht op de uitkomst van de rechtszaak, zoekt Rachita begeleiding en steun bij gelijkgestemde individuen die bezig zijn hun stemmen te laten horen. De film verkent Rachita’s innerlijke wereld en haar creatieve proces, en schetst tegelijk een dystopisch verhaal waarin de vrijheid van meningsuiting snel afbrokkelt.
Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam
Tekst:
Wenneker Cinema