Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 25. Overzicht films van 20 juni t/m 26 juni

Filmweek 25. Overzicht films van 20 juni t/m 26 juni

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: The Braid: over drie vrouwen in drie continenten en één onzichtbare draad die hun levens en strijd verbindt; Challengers: een liefdesdriehoek, een tennisbaan en een strijd om de top, en Carmina Burana: een live registratie van het wereldberoemde muzikale meesterwerk van Carl Orff.

The Braid
do 20 jun 14:00 uur / zo 23 jun 12:30 uur 

Een ontroerende reis langs drie continenten. Deze prachtige film, gebaseerd op de bestseller van Laetitia Colombani, volgt de levens van drie vrouwen die schijnbaar niets met elkaar gemeen hebben.
Smita, een zogenaamde onaanraakbare in India, droomt van een beter leven voor haar dochter. Giulia, een Siciliaanse vrouw, vecht om het familiebedrijf te redden. Sarah, een succesvolle advocate in Canada, wordt geconfronteerd met een schokkende diagnose.

Hun verhalen worden op meesterlijke wijze verweven en tonen de veerkracht van de menselijke geest en de kracht van solidariteit. "The Braid" is een ode aan de onzichtbare draden die ons verbinden, zelfs als we duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Mis deze bijzondere film niet! Koop hier je tickets en laat je meevoeren door dit hartverwarmende verhaal.

Challengers
do 20 jun 20:00 uur / vr 21 jun 20:00 uur / za 22 jun 20:00 uur / zo 23 jun 15:00 uur

Geniet van een zinderende mix van sport, drama en romantiek met "Challengers". Deze meeslepende film van regisseur Luca Guadagnino (bekend van "Call Me By Your Name") neemt je mee naar de wereld van het professionele tennis, waar ambitie, liefde en rivaliteit botsen.

Zendaya schittert als Tashi Duncan, een voormalig tennistalent die nu haar man Art (Mike Faist) coacht. Wanneer Art in een dipje zit, schrijft Tashi hem in voor een "Challenger" toernooi, waar hij het moet opnemen tegen zijn voormalige beste vriend en Tashi's ex-geliefde, Patrick (Josh O'Connor). De spanning loopt hoog op, zowel op als buiten de baan, terwijl oude gevoelens weer oplaaien en de grenzen tussen liefde en rivaliteit vervagen.

"Challengers" is een visueel spektakel met adembenemende tenniswedstrijden en een meeslepend verhaal over ambitie, liefde en de keuzes die we maken. Mis deze kans niet om deze opwindende film op het grote scherm te ervaren!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Carmina Burana
do 20 jun 20:30 uur / vr 21 jun 14:00 uur 

Deze unieke filmervaring combineert de krachtige muziek van Orff met adembenemende beelden en dans, en brengt de middeleeuwse gedichten over liefde, geluk, drank en de wisselvalligheden van het lot tot leven.

De film neemt je mee op een visuele en muzikale reis, waarbij de beroemde "O Fortuna" je meesleept in een wervelwind van emoties. De krachtige zang van het koor en de solisten, begeleid door het orkest, vullen de zaal met een overweldigende klankpracht. De dansers verbeelden de thema's van de gedichten met hun expressieve bewegingen, waardoor de muziek nog intenser wordt.

"Carmina Burana" is een unieke kans om dit meesterwerk op een nieuwe manier te beleven. De combinatie van muziek, dans en film creëert een onvergetelijke ervaring die je zintuigen prikkelt en je meeneemt naar een andere wereld. Mis deze bijzondere voorstelling niet!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

20-06-2024