Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 27. Overzicht films van 4 t/m 10 juli

Filmweek 27. Overzicht films van 4 t/m 10 juli

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films. I Am the River, The River is Me: een documentaire over hoe inheemse wijsheid urgenter dan ooit is nu we de klimaatcrisis van onze planeet het hoofd moeten bieden; The End We Start From: een realistische klimaatthriller over een enorme overstroming in Londen, en Woman Of...: een aangrijpend portret van een transvrouw die haar ware identiteit ontdekt in een veranderend Polen.

I am teh river
do 4 jul 20:00 uur / vr 5 jul 20:00 uur / wo 10 jul 13:30 uur

Bereid je voor op een bijzondere filmervaring. "I Am the River, The River is Me" is niet zomaar een film; het is een hypnotiserende reis die je meeneemt naar de diepste krochten van de menselijke ziel.

Deze meeslepende documentaire volgt de levensloop van een buitengewone persoon, wiens identiteit verweven is met de rivier die door zijn geboortegrond stroomt. Terwijl we getuige zijn van zijn zoektocht naar zijn roots, worden we ondergedompeld in de rijke geschiedenis en cultuur van zijn voorouders.

De film is een visueel spektakel, met adembenemende beelden die de schoonheid en kracht van de natuur vastleggen. Maar het is meer dan alleen een lust voor het oog; het is een ontroerende verkenning van thema's als identiteit, geheugen en de verhalen die ons vormen.

Mis deze unieke kans niet om "I Am the River, The River is Me" op het grote scherm te ervaren. Een film die je nog lang zal bijblijven.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

The End
za 6 jul 20:00 uur / zo 7 jul 15:00 uur / wo 10 jul 20:00 uur

Deze aangrijpende film dompelt ons onder in een wereld die op zijn kop staat, waar een jonge moeder en haar pasgeboren baby moeten vechten voor hun overleving.

Terwijl overstromingen hun stad verwoesten, begint een wanhopige reis naar veiligheid en een nieuw begin. Maar deze film is meer dan een overlevingsverhaal. Het is een ontroerende ode aan de kracht van moederschap, de veerkracht van de menselijke geest en de hoop die zelfs in de donkerste tijden kan bloeien.

Met prachtige cinematografie en hartverscheurende performances, zal "The End We Start From" je diep raken. Het is een film die je aan het denken zet over de banden die ons verbinden, de offers die we brengen voor degenen van wie we houden, en de onbreekbare kracht van de menselijke geest.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

woman of
di 9 jul 20:00 uur

Tegen de achtergrond van de Poolse transformatie van communisme naar kapitalisme, beslaat Woman Of… 45 jaar uit het leven van Aniela Wesoly.

Aniela woont al meer dan de helft van haar volwassen leven als man in een Pools provinciestadje. De reis naar persoonlijke vrijheid als transvrouw onthult moeilijkheden in het huwelijk en het ouderschap, gespannen familierelaties en gecompliceerde houdingen in haar omgeving, die haar constant in onmogelijke situaties plaatsen. Welke keuzes zal Aniela moeten maken? Zal zij bereid zijn alles op te offeren om te worden wie ze werkelijk is?

Deze film is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht en kwetsbaarheid van de vrouw.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

 

04-07-2024