Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 28. Overzicht films van 11 t/m 17 juli

Filmweek 28. Overzicht films van 11 t/m 17 juli

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: Hit Man: een intelligente en verrassende komedie, waarin het leven van een huurmoordenaar op z’n kop staat als hij verliefd wordt op één van zijn klanten; Kunstroof: een van de meest bizarre kunstroven ooit (gedeeltelijk opgenomen bij KunstWerkt in Schiedam); en Only the River Flows: in het landelijke China van de jaren 90 ontrafelt een ogenschijnlijk simpele moordzaak zich tot een absurde nachtmerrie.

hit man
do 11 jul 20:00 uur / vr 12 jul 20:00 uur / za 13 jul 20:00 uur / wo 17 jul 13:30 uur

Bereid je voor op een rollercoaster van emoties met "Hit Man", een komische actiefilm die je op het puntje van je stoel houdt. Deze film, geregisseerd door de getalenteerde Richard Linklater, neemt je mee in het leven van een ongewone huurmoordenaar wiens wereld op zijn kop wordt gezet door een onverwachte romance.

Met de charismatische Glen Powell in de hoofdrol als de professor die een dubbelleven leidt, word je meegesleept in een verhaal vol humor, spanning en onverwachte wendingen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat de ervaring nog fascinerender maakt.

"Hit Man" is niet zomaar een actiefilm, het is een intelligente en verrassende komedie die je aan het denken zet over liefde, moraliteit en de keuzes die we maken in het leven. Mis deze unieke filmervaring niet in ons filmhuis!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

kunstroof
do 11 jul 20:30 uur / za 13 jul 20:30 uur

Een waargebeurd misdaadverhaal met een artistiek tintje, deels opgenomen in Schiedam!

Dompel jezelf onder in de intrigerende wereld van "Kunstroof", een unieke filmervaring die je meeneemt in een waargebeurd misdaadverhaal met een artistiek tintje. Deze hybride film combineert documentaire-elementen met dramatische reconstructies om het verhaal te vertellen van een gedurfde kunstroof en de nasleep ervan.

Wist je dat een gedeelte van deze film is opgenomen bij KunstWerkt aan de Lange Nieuwstraat? Dit maakt de filmervaring nog specialer voor ons lokale publiek.

Met interviews van betrokkenen en nagespeelde scènes krijg je een uniek inzicht in de wereld van kunstdieven, de drijfveren achter hun daden en de impact van hun misdaden op de slachtoffers en de kunstwereld. "Kunstroof" is niet alleen een spannende misdaadfilm, maar ook een reflectie op de waarde van kunst, de verleiding van rijkdom en de complexiteit van menselijke motivaties.

Laat je meeslepen door dit waargebeurde verhaal vol intriges, spanning en onverwachte wendingen. "Kunstroof" is een must-see voor liefhebbers van misdaadfilms, documentaires en iedereen die geïnteresseerd is in de duistere kant van de kunstwereld.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

only the river flows
vr 12 jul 20:30 uur / zo 14 jul 15:00 uur / wo 17 jul 20:00 uur

Een duistere misdaadthriller in het China van de jaren '90.

Laat je meeslepen naar het landelijke China van de jaren '90 in "Only the River Flows", een duistere misdaadthriller die je op het puntje van je stoel houdt. Wanneer het lichaam van een vrouw bij de rivier wordt gevonden, wordt hoofdinspecteur Ma Zhe belast met het onderzoek naar deze ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. Maar al snel blijkt er meer aan de hand te zijn dan hij in eerste instantie dacht.

Naarmate het onderzoek vordert, raakt Ma Zhe steeds meer verstrikt in een web van geheimen, verdachte personages en verontrustende gebeurtenissen. De film neemt je mee op een reis door een wereld vol corruptie, geweld en moreel verval, waar de grens tussen realiteit en waanzin steeds verder vervaagt.

"Only the River Flows" is een meesterlijk gemaakte film met een beklemmende sfeer, prachtige cinematografie en indrukwekkend acteerwerk. De film is een must-see voor liefhebbers van misdaadthrillers en iedereen die geïnteresseerd is in de donkere kant van de menselijke natuur.

Mis deze aangrijpende filmervaring niet in ons filmhuis!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.


Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

 

11-07-2024