Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 29. Overzicht films van 18 t/m 24 juli

Filmweek 29. Overzicht films van 18 t/m 24 juli

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: Together 99 een verrassende reünie leidt tot een emotionele rollercoaster vol herinneringen, hernieuwde liefde en onverwachte wendingen; Vermeer - The Greatest Exhibition een meeslepende reis door het leven en werk van Johannes Vermeer, waarbij zijn meesterwerken tot leven komen; The Dead Don't Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen; The Straight Story (25th Anniversary) de klassieker uit 1999 van David Lynch gebaseerd op het ware verhaal van Alvin Straigh.

together
do 18 jul 20:00 uur / za 20 jul 20:30 uur / wo 24 jul 20:00 uur

Herbeleef de magie van samen zijn met "Together 99"!

Twintig jaar na hun legendarische commune-avontuur komen de kleurrijke personages van Lukas Moodysson weer samen in "Together 99".

Nostalgie en nieuwe uitdagingen

Bereid je voor op een hartverwarmende en hilarische reünie vol nostalgie, onverwachte wendingen en nieuwe uitdagingen. Kunnen ze de vonk van weleer opnieuw aanwakkeren en hun idealen van een leven vol liefde, vrijheid en verbondenheid waarmaken?

Van de meester van menselijke relaties

Lukas Moodysson, de meester van het verkennen van menselijke relaties, neemt je mee op een emotionele rollercoaster. Met zijn kenmerkende humor en scherpe blik werpt hij een licht op de tijdloze thema's van gemeenschap, vriendschap en de zoektocht naar geluk.

Mis dit unieke filmische evenement niet!

"Together 99" is een ode aan de kracht van samen zijn en een onvergetelijke ervaring voor zowel fans van de originele film als nieuwkomers.

 

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

vermeer
do 18 jul 20:30 uur / vr 19 jul 20:30 uur / wo 24 ju; 13:30 uur

In de lente van 2023 opende Het Rijksmuseum in Amsterdam de deuren voor de grootste Vermeer tentoonstelling ooit. Geleende meesterwerken uit alle hoeken van de wereld komen samen, zoals Meisje met de parel, De geograaf, Het melkmeisje, Het straatje, Schrijvende vrouw met dienstbode en Vrouw met weegschaal.

Met deze nieuwe film nodigt Exhibition on Screen het publiek uit voor een privétour van de tentoonstelling onder leiding van de curatoren en Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Een unieke beleving!

Naast de samenwerking aan de overzichtstentoonstelling, hebben Het Rijksmuseum en Het Mauritshuis in Den Haag diepgaand onderzoek verricht naar het kunstenaarschap van Vermeer; het creatieve proces achter zijn schilderijen, zijn artistieke keuzes en de motieven achter zijn composities. “We hadden nooit gedacht dat zo veel musea bereid waren om hun meesterwerken uit te lenen. Met deze tentoonstelling kunnen we een volledig nieuwe generatie aan het werk van Vermeer introduceren.” - Taco Dibbits, Directeur van Het Rijksmuseum.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Dead dont hurt
vr 19 jul 20:00 uur / za 20 jul 20:00 uur / di 23 jul 20:00 uur

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen.

Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.

The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Straight Story
zo 21 jul 15:00 uur

De klassieker van David Lynch die hoofdrolspeler Richard Farnsworth op 80-jarige leeftijd een Oscarnominatie opleverde, nu in 4K gerestaureerd vanwege het 25-jarig jubileum.

The Straight Story is gebaseerd op het ware verhaal van Alvin Straight. Als de bejaarde man in 1994 hoort dat zijn broer – die hij lang niet heeft gesproken – een beroerte heeft gehad, besluit hij hem op te zoeken in de hoop op een verzoening. Het verhaal krijgt een eigenaardige wending als de nukkige Alvin - die te slechtziend is om auto te rijden - besluit om de ruim 500 kilometer van Iowa naar Wisconsin af te leggen op zijn elektrische grasmaaier.

De film vertelt het verhaal van de zes weken durende reis waarop Alvin bijzondere ontmoetingen heeft met lokale bewoners met hun eigen verhalen.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

 

filmweek

18-07-2024