Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 30. Overzicht films van 25 t/m 31 juli

Filmweek 30. Overzicht films van 25 t/m 31 juli

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: Joan Baez: I am a Noise: een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult; Treasure: een verhaal over familie, cultuur en hoop in een zoektocht naar verleden en verbinding; Black Tea: een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten.

joan baez
do 25 jul 20:00 uur / za 27 jul 20:30 uur / wo 31 jul 20:00 uur

Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan.

Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld. De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

treasure
do 25 jul 20:30 uur / vr 26 jul 20:30 uur / wo 31 jul 13:30 uur

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen. Hun generatiekloof en de cultuurclash die ze ondervinden in het post-communistische Polen van de jaren ’90 tonen hoe het zoeken naar verbinding niet alleen verdrietig hoeft te zijn.

Treasure werd geregisseerd door Julia von Heinz (And Tomorrow the Entire World) en is gebaseerd op de internationale bestseller Too Many Men van de New Yorkse schrijfster Lily Brett. Girls-actrice Lena Dunham kruipt in de huid van de neurotische Ruth, terwijl Stephen Fry (The Hobbit, V for Vendetta) de rol van vader Edek vertolkt.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

black tea
vr 26 jul 20:00 uur / za 27 jul 20:00 uur / di 30 jul 20:00 uur

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako (Timbuktu), is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten. Op haar trouwdag laat Aya (Nina Mélo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar staan. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten.

Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?

De wereldpremière van Black Tea was op het Internationaal filmfestival van Berlijn, waar de film in de hoofdcompetitie meedong naar de Gouden Beer.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

25-07-2024