Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 41. Overzicht films van 17 t/m 23 oktober

Filmweek 41. Overzicht films van 17 t/m 23 oktober

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films. De komende week staan er maar liefst 6 films op het programma. Ook starten we met een nieuw evenement: Film&Boek. Vanaf volgende maand vertonen wij, in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam en De Bibliotheek Schiedam, iedere eerste dinsdag van de maand een boekverfilming met een inleiding.

Santosh
do 17 okt 14:00 uur / vr 18 okt 20:00 uur / wo 23 okt 13:30 uur

"Santosh" neemt je mee naar het ruige landschap van Noord-India, waar een jonge weduwe een onverwachte reis van zelfontdekking maakt. Regisseur Sandhya Suri levert een krachtig drama af over een vrouw die vecht tegen de beperkingen van traditie en de diepgewortelde corruptie in haar gemeenschap.

Wanneer Santosh de baan van haar overleden man als politieagent erft, wordt ze geconfronteerd met een wereld van misogynie en onrecht. Gedreven door een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel, raakt ze betrokken bij het onderzoek naar de moord op een meisje uit een lagere kaste.

"Santosh" is een indringend portret van een vrouw die haar eigen kracht ontdekt in een patriarchale samenleving.  Met schitterende cinematografie en een sterke acteerprestatie van Sunita Rajwar is dit een film die je bijblijft.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

gebrek
do 17 okt 20:00 uur / vr 18 okt 20:30 uur / wo 23 okt 20:00 uur

Ontdek de andere kant van de legendarische vrouwenversierder Giacomo Casanova in "Een Schitterend Gebrek", een nieuwe film van de geprezen regisseur Michiel van Erp (Ramses, Niemand in de stad). Gebaseerd op de bestseller van Arthur Japin, onthult deze film het waargebeurde verhaal van Casanova's grote liefde, Lucia.

Wanneer Lucia door pokken wordt getekend, verbergt ze haar gezicht achter een sluier en wijdt ze haar leven aan het plezier van anderen. Jaren later kruist haar pad dat van Casanova opnieuw.  Zal hun liefde de littekens van het verleden overwinnen?

"Een Schitterend Gebrek" is een weelderig kostuumdrama vol romantiek, intrige en de zoektocht naar ware schoonheid. Met prachtige beelden van Italië en Amsterdam, en sterke acteerprestaties van een internationale cast (o.a. Jonah Hauer-King en Dar Zuzovsky), is dit een film die je meeneemt naar een andere tijd.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

flits
do 17 okt 20:30 uur / vr 18 okt 14:00 uur / za 19 okt 20:00 uur

Bereid je voor op een emotionele filmervaring met "Witte Flits", het aangrijpende speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Deze film, die het Nederlands Film Festival opende, verkent de complexe relatie tussen ouders en hun volwassen zoon die kiest voor euthanasie.

Wanneer Aagje en Toon horen dat hun 42-jarige zoon Rick ondraaglijk psychisch lijdt en een euthanasietraject is gestart, worden ze geconfronteerd met een hartverscheurende keuze: hem steunen in zijn besluit of vechten voor zijn leven. "Witte Flits" toont de emotionele rollercoaster die zij doormaken, vol liefde, verdriet en de kracht van acceptatie.

Met sterke acteerprestaties van Renée Soutendijk, Raymond Thiry en Sanne den Hartogh is "Witte Flits" een indringend drama dat je lang bij zal blijven. Deze film is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in thema's als euthanasie, familiebanden en de kracht van liefde in moeilijke tijden.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

PenP
zo 20 okt 12:30 uur 

Filmliefhebbers opgelet! Duik in de magische wereld van Powell en Pressburger met "Made in England: The Films of Powell and Pressburger", een fascinerende documentaire van David Hinton. Niemand minder dan Martin Scorsese neemt je mee op een reis door het oeuvre van dit legendarische Britse filmduo.

Michael Powell en Emeric Pressburger, de meesters achter klassiekers als "The Red Shoes", "Black Narcissus" en "A Matter of Life and Death", hebben de filmgeschiedenis voorgoed veranderd met hun unieke visuele stijl en verhalende durf.  Deze documentaire belicht hun  innovatieve gebruik van kleur, special effects en muziek, en hun invloed op generaties filmmakers.

Met een schat aan filmfragmenten, archiefbeelden en interviews biedt "Made in England" een uniek kijkje achter de schermen van enkele van de meest iconische films aller tijden. Een must-see voor elke cinefiel!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

peeping
zo 20 okt 15:00 uur 

Durf jij in de donkere krochten van de menselijke psyche te kijken?  "Peeping Tom", de controversiële meesterwerk van Michael Powell uit 1960, is terug op het grote scherm! Deze psychologische thriller, die destijds veel stof deed opwaaien,  vertelt het verhaal van Mark Lewis, een cameraman met een verontrustende obsessie.

Mark filmt niet alleen zijn slachtoffers, hij legt ook hun angst vast op het moment dat hij ze vermoordt.  "Peeping Tom" is een onthutsende studie van voyeurisme, trauma en de duistere kant van de menselijke natuur.  De film confronteert ons met vragen over moraliteit, de aantrekkingskracht van het macabere en de macht van het beeld.

Hoewel "Peeping Tom" bij de release werd verguisd,  wordt de film nu erkend als een baanbrekend werk dat filmmakers als Martin Scorsese en Brian De Palma heeft beïnvloed. Deze gerestaureerde versie biedt een unieke kans om deze controversiële klassieker te ervaren zoals hij bedoeld was.

Her
di 22 okt 20:00 uur  - Film & Filosofie

Kom naar een bijzondere Film&Filosofie vertoning van Spike Jonze's veelgeprezen film "Her", een ontroerende en tot nadenken stemmende verkenning van liefde, verbinding en kunstmatige intelligentie in onze moderne wereld.

In een nabije toekomst in Los Angeles ontwikkelt Theodore Twombly, een eenzame en introverte man (gespeeld door Joaquin Phoenix), een onwaarschijnlijke relatie met zijn geavanceerde besturingssysteem, Samantha (ingesproken door Scarlett Johansson). Naarmate hun band verdiept, worstelt Theodore met de aard van intimiteit, de grenzen van bewustzijn en wat het werkelijk betekent om lief te hebben in een steeds technologischer tijdperk.

"Her" is een visueel verbluffende en emotioneel resonerende film die diepgaande vragen oproept over de toekomst van menselijke verbinding. Dr. Ryan Kopaitich, docent "Technologie en Sociale Verandering" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal de film inleiden(in het Engels).

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

Foto’s:
Copyright ©2024 Filmdepot

17-10-2024