Heb je een initiatief waarmee je een probleem in je wijk zou willen oplossen? Daarvoor kun je subsidie aanvragen bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Een aanvraag voor een donatie dient vóór het einde van deze maand gedaan te worden bij het Fonds.
"De pandemie zorgt ervoor dat we veel tijd doorbrengen in onze directe leefomgeving. We worden daarmee ook bewuster van de wijk waarin we wonen. Die lelijke kale muur begint een doorn in het oog te worden. Het valt op dat sommige alleenwonende buren minder buiten komen. En eigenlijk is het best zonde dat dat stukje braakliggende grond niet wordt benut... Daarom is dit het ideale moment om de wijk in meerdere opzichten een beetje mooier te maken! Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. is dan ook op zoek naar initiatieven van burgers die zich willen inzetten voor hun leefomgeving", zo schrijft het Fonds.
Heb je een initiatief waarmee je een probleem in de wijk zou willen oplossen? Vraag dan voor 1 april 2021 een donatie aan bij het Fonds.
Eerdere voorbeelden die gehonoreerd zijn:
- het aanleggen van meer groen en bankjes bij speelobjecten
- een moes-, of bloementuin
- het aanbrengen van een muurschildering
- in Vlaardingen-Ambacht startte een actieve groep bewoners een initiatief om de wateroverlast in de wijk te verminderen
- een coronaproof buurtbingo om jongeren met ouderen in de wijk te verbinden, is een initiatief dat bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk.
Eenvoudig aanvragen
Een aanvraag indienen is simpel. Je hoeft in dit geval geen stichting of vereniging te zijn om in aanmerking te kunnen komen voor een donatie. Het initiatief moet wel tenminste van drie bewoners in de wijk komen en het gaat om inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Ook moet het toegekende budget binnen één jaar na toekenning zijn uitgegeven. De aanvraag van een burgerinitiatief tot maximaal € 10.000,- kan tot 1 april 2021 worden gedaan via de website: www.fondssv.nl bij de button ‘aanvraag burgerinitiatief'.
Foto: in Maassluis organiseerden bewoners activiteiten in verschillende wijken om ouderen met jongeren te verbinden (foto: Norel Fotografie)