Ford-dealer is nu ook dealer van 'Chinese Rolls-Royce'

Ford-dealer is nu ook dealer van 'Chinese Rolls-Royce'

SCHIEDAM - Ford-dealer Stern aan de Jan Evertsenweg 6 is sinds 1 december jl. tevens dealer van het Chinese automerk Hongqi. Sinds gisteren zijn er daadwerkelijk twee modellen te zien in de showroom.

door Jan Schrijver

En dat zijn dan meteen de topmodellen Hongqi E-HS9 President met een verkoopprijs vanaf 103.590 euro, in de kleuren grijs en zwart.

evag1

In ons land zullen ook de Hongqi E-HS9 Business (vanaf 83.590 euro) en Executive (vanaf 94.590 euro) leverbaar zijn. Zie voor meer auto-informatie de webpagina https://www.hongqi.nl/#informatie

Binnenkort komen er meer exemplaren van de Hongqi E-HS9 naar de Stern-vestiging in Schiedam. De vestiging in Schiedam is de tweede dealerlocatie van het exclusieve automerk in ons land. Er is er al een in Houten.

Deze topmodellen van de Hongqi E-HS9 worden door autoverkopers wel als de 'Rolls-Royce onder de Chinese auto's' bestempeld. De E in de type-aanduiding wijst er al op dat het hier om een volledig elektrische auto gaat, wel één waarmee je een flink stuk wegkomt voordat je aan de elektrische pomp staat. De importeur spreekt van een actieradius voor het topmodel van 465 km. 

Stern gaat overigens vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Hedin, de naam van het Zweedse bedrijf dat Stern heeft overgenomen.

evag4

evag2-1

09-12-2022