Gemeente komt vandaag met statement over foutieve mededeling burgemeester

Gemeente komt vandaag met statement over foutieve mededeling burgemeester

SCHIEDAM - Wij vroegen gisteren de gemeente een reactie nadat in een interviewfragment een pleidooi van de burgemeester werd gepubliceerd, waarin hij als foutief argument gebruikt dat inentingen voor kinderen ook verplicht zijn. De statement was gisteren in voorbereiding en is nu op 1e kerstdag nog steeds in voorbereiding. Inmiddels kwam partij DENK op kerstavond met schriftelijke vragen en inmiddels kun je het volledige interview zien.

door Jan Schrijver

Gisteren ontstond landelijk ophef over het interview door lokale omroep SchieTV met burgemeester Lamers. Dat staat nu online. Je kunt het zien door op de afbeelding hieronder te klikken. In een voorstukje gaf Lamers gisteren aan vóór verplichte inenting met een coronavaccin te zijn. Als een argument voerde hij aan dat diverse inentingen voor kinderen toch ook verplicht zijn. Dat is echter niet zo. Het fragment werd landelijk opgepakt.

Wij schreven hier gisteren een artikel over en vroegen gisteren aan de gemeente om een reactie. Daarmee was men bezig, zo liet de woordvoerder ons weten. Gisteravond kwam politieke partij DENK Schiedam op kerstavond nog wel onmiddellijk met een reactie. De uitspraken van de burgemeester zouden volgens de partij in strijd met artikel 11 van de grondwet kunnen zijn, welk artikel betrekking heeft op de onaantastbaarheid van het lichaam:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/uitspraken-in-strijd-met-art-11-grondwet-onaantastbaarheid-van-het-lichaam

Vanochtend hebben we nogmaals om een reactie gevraagd. Daarbij werd ons opnieuw aangegeven dat de gemeente met een statement komt. Dat statement komt vandaag, maar nog niet bekend is hoe laat. Wij vroegen of - na de commotie die gisteren over het fragment ontstond - er nog aanpassingen zijn aangebracht in het interview. "Nee, het interview is niet aangepast", zo verzekerde de woordvoerder ons.

Update:
Om 11.45 uur hebben wij een statement ontvangen; dat kun je in dit artikel lezen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/een-verplichte-vaccinatie-is-gerechtvaardigd-om-covid-19-succesvol-te-overwinnen

Hier lees je ons artikel van gisteren: Burgemeester Lamers houdt pleidooi voor verplichte vaccinatie:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/burgemeester-lamers-houdt-pleidooi-voor-verplichte-coronavaccinatie

25-12-2020