Coronarichtlijnen voor schaatsen en sleeën en andere winterpret

Gemeente meldt waar en hoe je mag schaatsen in Schiedam

Gemeente meldt waar en hoe je mag schaatsen in Schiedam

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft zojuist een bericht uitgevaardigd over waar je mag schaatsen in Schiedam en als je dat gaat doen, wat daarbij wel en niet mag in deze coronacrisis. Je leest het bericht hieronder in zijn geheel.

De gemeente meldt:

"Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Nu het al enkele dagen vriest vragen veel mensen zich af welke regels er gelden voor schaatsen op sloten en singels en op ijsbanen.

Schaatsen mag, evenementen niet
Onder de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Deze regels gelden óók voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw. Zelfstandig schaatsen op bijvoorbeeld sloten en singels mag dus, maar het houden van een tocht, wedstrijd of ander evenement is niet toegestaan.

Schaatsen op een schaatsbaan
Onder de huidige regels is het toegestaan dat reguliere banen, die van oudsher in gebruik zijn als schaatsbaan, open zijn. Dit valt onder het beoefenen van buitensport. Denk bijvoorbeeld aan een tennisbaan die als het vriest altijd wordt gebruikt als schaatsbaan. Deze banen richten zich primair op kinderen. Uiteraard gelden de normale coronaregels. Volwassenen hebben alleen toegang na reservering, met maximaal 2 personen en als zij 1,5 meter afstand in acht nemen. Toeschouwers 'langs de lijn' (bijvoorbeeld ouders) zijn net als bij andere sporten niet toegestaan.

Locaties die niet al van oudsher in gebruik zijn als schaatsbaan worden niet toegestaan. In die gevallen is sprake van een evenement. Omdat evenementen zeker tot 2 maart in heel Nederland verboden zijn, mogen op deze plekken dus geen schaatsbanen worden geopend." 

N.B. redactie:
IJsbaan Van Vliet ging maandagmiddag open, moest dinsdag dicht blijven, maar mag vandaag weer open, hier lees je er meer over:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/de-ijsbaan-van-tennispark-van-vliet-gaat-morgen-weer-open

In het bericht van de gemeente wordt IJsbaan Van Vliet niet met name genoemd. Wij hebben daarom de volgende vragen aan de gemeente gesteld:

1. Zijn er meer tennisbanen in Schiedam die als ijsbaan bij de gemeente bekend zijn?

2. Zijn er andere locaties in Schiedam die als ijsbaan bij de gemeente bekend zijn?

De antwoorden van de gemeente hierop:

1. Nee, Van Vliet heeft dit bedongen in het huurcontract en is daarmee de enige sportaanbieder die dit heeft gedaan.

2. Nee, er zijn geen andere locaties bekend.

Foto: fragment uit een reportage van Jan Willem de Boer van JW TV over ijsbaan Van Vliet die maandagmiddag openging , hier zie de reportage https://youtu.be/fMzB2gWBviA

 

10-02-2021