Gemeente Schiedam richt Sporthal Groenoord in als priklocatie

Gemeente Schiedam richt Sporthal Groenoord in als priklocatie

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft Sporthal Groenoord ingericht als vaccinatielocatie. Wanneer de sporthal als vaccinatielocatie opengaat, hangt af van de levering van het vaccin.

De gemeente Schiedam is gisteren begonnen met inrichten van de priklocatie in Sporthal Groenoord en hoe het er na een dag werken uitziet, zie je op de foto.

Hier gaat de GGD inwoners 7 dagen per week vaccineren tegen corona. In totaal komen er in de regio meer dan vijftien vaccinatielocaties om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken. De Groenoordhal is één van de eerste vijf locaties in de regio waar de GGD gaat prikken; zie ook ons artikel van gisteren:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/uitbraak-britse-variant-heeft-zich-vooral-beperkt-tot-een-school

Wanneer de Sporthal Groenoord als vaccinatielocatie opengaat is afhankelijk van de levering van het vaccin, zo laat de gemeente Schiedam weten. De gemeente meldt verder over de priklocatie in Schiedam:
"De gemeente Schiedam heeft er in overleg met de GGD voor gekozen Sporthal Groenoord in te zetten als vaccinatielocatie. De gemeente zorgt voor de inrichting van de hal, het locatiemanagement en alle andere niet-medische zaken zoals de inzet van verkeersregelaars en de bewegwijzering. Sporthal Groenoord is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets en de auto als met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeerruimte. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

U kunt een afspraak maken nadat u van de GGD een brief heeft ontvangen met een oproep om een afspraak te maken. Omdat het vaccineren alleen op afspraak gebeurt, voorkomen we dat te veel mensen zich tegelijk melden bij de sporthal. Ook blijft het aantal verkeersbewegingen op deze manier beperkt."

Foto: coronaprikstraat Schiedam (bron: fragment uit video gemeente Schiedam)

23-01-2021