Opening zaterdag 22 juni, 14.00 uur

Gilleam Trapenberg. Playa - uitnodiging Stedelijk Museum

Gilleam Trapenberg. Playa - uitnodiging Stedelijk Museum

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam nodigt je graag uit voor de opening van de solotentoonstelling Playa van fotograaf Gilleam Trapenberg op zaterdag 22 juni om 14.00 uur.

Over de tentoonstelling
Met een mix van bestaande en nieuwe werken uit zijn langlopende serie Currents verbeeldt Trapenberg de ziel van Curaçao, zoals hij het eiland kent. Playa biedt een eigenzinnig en persoonlijk beeld van Curaçao. Trapenberg combineert persoonlijke herinneringen aan het eiland met een beschouwende blik, waarbij hij subtiel de koloniale erfenis belicht die diep verweven is met de lokale cultuur. Omdat Trapenberg de ziel van Curaçao via de mensen en hun leefomgeving invoelbaar wil maken, fotografeert hij vooral de inwoners en de manier waarop zij leven, wonen en hun identiteit uitdragen. Daarbij vindt hij het belangrijk om voorbij het toeristische clichébeeld van het eiland te gaan. Trapenberg maakt de ervaring van het leven tussen twee werelden tastbaar; enerzijds de wereld van thuisland Curaçao, waar hij opgroeide, anderzijds de wereld van Nederland, waar hij nu woont en werkt.

Programma
14.00 uur | Inloop
14.30 uur | Welkomstwoord door directeur Anne de Haij
14.35 uur | Curator Sanneke Huisman licht de tentoonstelling toe
14.45 uur | Bezoek tentoonstelling 

Aanmelden
Je kunt je tot en met 18 juni aanmelden voor de opening via deze link.
Je mag introducees meenemen, reserveer ook voor hen een plek.

Met Playa, gecureerd door Sanneke Huisman, wordt de zolderruimte van het museum tot een installatie getransformeerd die de sfeer van het eiland naar Nederland haalt.
De tentoonstelling is te zien van 22 juni t/m 10 november 2024.

Foto:
Gilleam Trapenberg. Playa

01-06-2024