GroenLinks Schiedam gaat online sessies houden met oog op Tweede Kamerverkiezingen

GroenLinks Schiedam gaat online sessies houden met oog op Tweede Kamerverkiezingen

SCHIEDAM - Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in maart praten raadsleden van GroenLinks in vijf sessies met (kandidaat-)Tweede Kamerleden over Schiedamse en landelijke thema’s. Je kunt die sessies volgens op Facebook en YouTube. Vooraf kun je vragen indienen. De eerste sessie is op 11 februari en gaat over het gevolg van corona voor ons sociale en economische welzijn. 

Sinds oktober houdt GroenLinks Schiedam live-sessies op Facebook en Youtube onder de noemer GroenLive. In elke aflevering wordt een actueel onderwerp besproken. GroenLinks Schiedam gaat zo'n online sessie in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen vijf keer organiseren met als gast een (kandidaat-)Tweede Kamerlid van GroenLinks.

Over krap twee maanden zijn de Tweede-Kamerverkiezingen. Hoe de verkiezingen binnen de coronamaatregelene gehouden worden, kun je in ons eerdere artikel van deze week lezen:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/je-kunt-drie-dagen-lang-stemmen-ook-vanuit-je-auto

De Tweede Kamerverkiezingen zijn geen ver-van-je-bed-show, zo benadrukt GroenLinks Schiedam. "Vanuit de regering komt er te weinig geld naar Schiedam om de (jeugd-)zorg goed te kunnen regelen. Of denk aan de Schiedamse ondernemers die wel of niet binnen de corona-steunpakketten vallen. En er zijn nog veel meer voorbeelden: je landelijke stem heeft een grote impact op wat er in jouw stad gebeurt!"

De fractie van GroenLinks Schiedam gaat op vijf avonden in gesprek over thema’s die landelijk spelen, maar die de fractie ook erg belangrijk vindt voor Schiedam. Deze data zijn:

11 februari: het gevolg van corona voor ons sociale en economische welzijn
René Karens en Bart Voortman spreken met Senna Maatoug (5e op de lijst)

Dit eerste onderwerp diept GroenLinks al uit: ""We starten 11 februari met een gesprek tussen René Karens, Bart Voortman (foto) en Senna Maatoug over ons sociale en economische welzijn in coronatijd. Het bleek zelden zo duidelijk als tijdens deze coronacrisis: mensen in Nederland en zeker ook in Schiedam staan voor elkaar klaar, we zijn solidair. Maar is onze samenleving en het systeem waar we in leven net zo ingericht? Voelen we de verbinding ook nog als we niet meer samen naar school fietsen, praten met onze collega’s of na een wedstrijd iets drinken in de kantine van de sportvereniging? En wat als we er economisch hard op achteruitgaan? Hebben we dan nog tijd voor een spelletje in het wijkcentrum of de boodschappen van de buurvrouw? Kortom: wat zijn de gevolgen voor ons welzijn van deze coronapandemie en hoe moet de regering handelen om een solidaire samenleving te hebben en houden?"

18 februari: geweld achter de voordeur
Sun van Dijk spreekt met Nevin Özütok (o.a. woordvoerder emancipatie, 8e op de lijst)

24 februari: luchtvaart en Zestienhoven/RTHA
Sandra Mantingh spreekt met Jeroen Postma (raadslid GroenLinks Rotterdam, 20e op de lijst)

4 maart: (jeugd-)zorg
Sun van Dijk spreekt met April Ranshuijsen (fractievoorzitter GroenLinks Nijmegen, 11e op de lijst)

11 maart: klimaat
Sandra Mantingh spreekt met een nader te bepalen (kandidaat-)Tweede Kamerlid over klimaatverandering

Deel 1 van GroenLive #TK2021 is op donderdag 11 februari, om 20.00 op de Facebookpagina en het Youtubekanaal van GL Schiedam! Voor deze avond bereiden de fractie en gast stellingen voor om op te reageren, maar als jij al vragen/opmerkingen hebt dan kun je die mailen naar fractie@groenlinksschiedam.nl

Aanmelden is niet nodig.

05-02-2021