REGIO - Doorgaand verkeer in de Zuidbuurt Vlaardingen is weer mogelijk. Dat was gestremd door werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding. De bouwers hebben een 5 meter hoog verlicht hert op de bouwplaats gezet.
Op vrijdag 24 december in de namiddag is de Zuidbuurt in Vlaardingen weer opengegaan voor doorgaand autoverkeer. Door werkzaamheden aan de Hollandtunnel moesten automobilisten tijdelijk omrijden. Om de heropening in kersttijd te onderstrepen, hebben de bouwers van de Blankenburgverbinding een 5 meter hoog verlicht hert op de bouwplaats geplaatst.
Voor de werkzaamheden aan de Hollandtunnel (onderdeel Blankenburgverbinding), die de Zuidbuurt kruist, was deze weg enkele maanden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Inmiddels is de weg verlegd en loopt deze nu tijdelijk over het eerste stuk van het tunnel-dak. Automobilisten kunnen vanaf 24 december weer doorrijden op de Zuidbuurt.
In kerstsferen met verlicht hert
Om tijdens de afsluiting van de Zuidbuurt de omgeving te laten weten dat alle bedrijven gewoon bereikbaar waren, organiseerden bouwconsortium BAAK en Rijkswaterstaat samen met de ondernemers ‘De 10 weken van de Zuidbuurt’, waarbij de verschillende bedrijven aan de Zuidbuurt onder de aandacht werden gebracht via bouwborden, artikelen op de www.blankenburgverbinding.nl en via de social media. Om deze campagne op een feestelijke manier af te sluiten zet bouwconsortium BAAK tijdens de kerstvakantie een groot verlicht hert op de bouwplaats dat de Zuidbuurt ook in deze donkere dagen in het licht zet. Een kijkje nemen is mogelijk. Het hert blijft de hele kerstvakantie branden.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.blankenburgverbinding.nl
Heb je vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of RWS_WNZ of bel 0800 – 8002 (gratis).
Blankenburgverbinding
De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl
Foto: het vijf meter hoge hert (bron foto Rijkswaterstaat)