Hack van de dam?

Hack van de dam?

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - We zijn door een - helaas geslaagde - cybercriminele aanval op een groot datacenter in de VS meerdere dagen platgelegd geweest. Elke dag was er een te veel, want het nieuws wachtte niet op ons. Maar: geen hack krijgt ons er uiteindelijk onder.

We publiceren, met een kleine vertraging, onverdroten voort. Dat zal even wennen zijn, maar een groter cadeau kun je in de decembermaand nergens krijgen of het moest een coronavrije maatschappij zijn.

De Vlaardinger en volwas broer De Schiedammer Online hebben ruim twee weken onaangekondigd en verre van gepland 'extra vakantie genoten'. Maar ja, in tijden van Covid-19 en een maatschappelijk korset waar je, al is het nodig, steeds enger van wordt, is de vraag: Waar naartoe?! Dat werd alles bijeen nagelbijten in eigen omgeving; dat valt trouwens lelijk tegen met een mondkapje.

De twee digitale vrienden zijn, om in papieren termen te spreken, nu nogal wat aan de dunne kant, dunner dan je van ons gewend bent. We missen nu namelijk een stukje historie.

Maar wees gerust, alle back-ups die we in de loop der jaren hebben gemaakt, met daarin alle pennevruchten en foto's van al degenen die altijd zo enthousiast hun gewaardeerde redactionele bijdragen leveren, zijn niet verloren gegaan.

Oude en nog altijd gewilde in afgelopen 5 à 10 jaar geschreven artikelen - interviews, diepteverhalen, columns, et cetera - worden zo snel als het gaat weer onder de gekende en vertrouwde rubrieken geplaatst.

Tot die tijd zul je het met 'nieuw nieuws' van ons moeten doen en kunnen en mogen we mede namens onze provider zeggen: “Sorry voor het ongemak.”  

Namens alle redactieleden van De Vlaardinger en De Schiedammer Online,
Peter Joore (rechts) en Jan Schrijver 

02-12-2020