HBSS trakteert sponsors op flinke portie voetbalhumor

HBSS trakteert sponsors op flinke portie voetbalhumor

VOETBAL - HBSS heeft vrijdagavond een geslaagde sponsoravond - waarin de sponsors en potentiële sponsors getrakteerd werden op een flinke portie voetbalhumor, begeleid door een smakelijk hapje en drankje - gehouden in de kantine op sportpark Harga. Jan Willem de Boer sprak o.a. met Patrick Oudhuis, sinds 10 jaar voorzitter, Roel Pot, de specialist in 'Rotterdams praten' en presentator en oer-Schiedammer Jack Kerklaan. Je ziet de video hieronder.

door Jan Willem de Boer (videoreportage) en Jan Schrijver (tekst en foto's)


Patrick Oudhuis werd door presentator Jack Kerklaan verrast met een bij de clubkleuren passend kostuum.

oranje1k


Tijdens de pauze van het sponsorevenement trof Jack Kerklaan op het terras van de kantine oud-professionals Ton Pattinama, die onder meer bij Excelsior Rotterdam en FC Utrecht speelde en al jarenlang trainer is bij DVO'32 uit Vlaardingen, en SVV-coryfee Leen Warnaar, die zowel met SVV als Eindhoven in de Eredivisie speelde.

oranje2

 

Wim van Hanegem heeft bij verschillende clubs uit de Eredivisie gespeeld, maar hij liet er geen enkele onduidelijkheid over bestaan dat er maar één club 'zijn club' genoemd mag worden, en dat is Feyenoord, waarbij hij Kerklaan nog wel even voorhield: 'jouw club is Sparta, maar goed'. Onder veel meer mooie anekdotes haalde Kerklaan met Van Hanegem die op van de hond die op het Zeeuwse strand besliste over de toekomst van Van Hanegem: bij Feyenoord blijven - voor het jaarsalaris van zo'n 80.000 gulden -  of naar de Franse Ligue 1 verkassen waar hij 900.000 duizend gulden per jaar kon verdienen en dat nog exclusief de premies. De Kromme stelde zijn hond een vraag. Als de hond na de vraag niet zou blaffen, zou het gezin Van Hanegem naar het buitenland gaan, zou de hond blaffen, bleef hij bij Feyenoord. De hond blafte. "Nooit spijt van gehad trouwens", zei Van Hanegem.

oranje4

Dat hij ooit van die kromme ballen is gaan geven, met buitenkantje schoen? Toen hij een keer gebroken tenen had, maar van trainer Happel dan maar een maatje grotere schoenen moest aantrekken en gewoon door moest voetballen, en er dat doende vervolgens iemand letterlijk op zijn tenen is gaan staan, is hij uit de nood geboren met buitenkantje schoen de befaamde kromme ballen gaan geven. De tenen genezen, heeft hij dat erin gehouden, met succes tot scorens aan toe. Niet alle trainers waren er overigens blij mee dat hun spelers dat trachten te immiteren, zo haalde Kerklaan aan, sommige trainers verboden het zelfs.


HBSS-trainer toon Wolters onthulde het sponsorbord in de kantine.

oranje5

 

28-08-2022