Historisch wandelen in september en Open Monumentendagen

 Historisch wandelen in september en Open Monumentendagen

SCHIEDAM - Op zondag 5 september houdt de Historische Vereniging Schiedam (HVS) de Hoogstraat-wandeling en op zondag 19 september volgt de Polderwandeling Kethel met Jacobuskerk.

Hoogstraat-wandeling, zondag 5 september, 14.00 uur.
De start is aan de Koemarktzijde, het begin van de Hoogstraat. De Hoogstraat is een straat vol verhalen. Het is een van de oudste wegen van Schiedam, een winkelstraat en woonstraat. Veel mooie verhalen en namen van bekende winkeliers en leveranciers zullen aan bod komen. Met een klein uitstapje richting Lange Achterweg.

Polderwandeling Kethel met Jacobuskerk, zondag 19 september, 14.00 uur. De kerk vormt het startpunt van de wandeling, die voert langs onder meer de Joppelaan, het Joppepad en het recreatiepark Kandelaarsweg. Deze wandeling is wat langer dan de andere HVS-wandelingen. Het adres van de Jacobuskerk is Kerkweg 53, 3124 KC Schiedam.

Duur van de wandelingen en groepsgrootte:
Alle wandelingen duren 1 tot 1,5 uur. De groepsgrootte wordt beperkt tot 8 personen om de 1,5 meter-regel te kunnen handhaven. Bij meer aanmeldingen wordt een nieuwe groep gemaakt.

Kosten:
Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen €2,- en niet-leden €5,-.

Aanmelding vooraf verpicht
In verband met de corona-regels is aanmelding vooraf voor deze wandelingen verplicht. Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar Monique Baptist: KaraokeMo2@hotmail.com
Liefst ook met vermelding van je telefoonnummer.

Open Monumentendagen
Zaterdag 11 en zondag 12 september
Het Stadhuis op de Grote Markt van 12.00 - 16.00 uur (zowel zaterdag als zondag)
Hier zijn de stadsgidsen van de HVS aanwezig. Zij beantwoorden graag vragen over historisch Schiedam, maar staan ook klaar om bezoekers de weg te wijzen naar de Open Monumenten of een stukje met mee te wandelen en te vertellen over onze mooie stad.

Molen De Palmboom (alleen zondag)
Om 13.00 uur en 15.00 uur starten er korte wandelingen (ca. 30 min) vanaf Molen De Palmboom naar het Stadhuis en vanaf Het Stadhuis naar Molen De Palmboom. Onderweg maakt de gids attent op een aantal Open Monumenten en historische wetenswaardigheden van Schiedam.

Foto: Jacobuskerk (foto door Louise Melchers)

29-08-2021