Kade17 maakt herstart

Hoe begin je als restaurant opnieuw na slechte recensie?

Hoe begin je als restaurant opnieuw na slechte recensie?

SCHIEDAM - Restaurant KADE17 aan de Maasboulevard kreeg tweeënhalf jaar geleden een dodelijke recensie in het AD voor de kiezen. Daar heeft het restaurant qua klandizie flink last van gehad. Onlangs heeft Kade17 een frisse herstart gemaakt.

"Eerst zaten er de Beren, nu is er Kade17. Van een afstandje ziet het restaurant er poep-chique uit, maar oi oi oi wat een ellende is het binnen", schreef de van origine Schiedamse journaliste Karin Kuijpers in de 'Gouden Pollepel'-rubriek in het AD van 12 augustus 2022 met als eindcijfer een 4,2.

Nadat het van het Beren-concern werd overgenomen, is de uitbater van Restaurant KADE17 het in Oude Tonge gevestigde cateringbedrijf Partyservice Nederland. Dit bedrijf heeft ook nog zes partyschepen (o.a. in Spijkenisse en Rotterdam) in de vaart. Ook wordt het Landhuis de Oliphant als locatie voor partijen en evenementen aangeboden. Partyservice Nederland is dus beslist geen kleine jongen in horecaland en het bedrijf wil zich op de prachtige locatie die de Maasboulevard is graag revancheren. Daartoe heeft het bedrijf een vaste nieuwe kok aangesteld, Maickel Verwaal. Ook Manouck Kwakernaat, die een jarenlange ervaring heeft in de horeca en dienstverlening (met name Holland Casino) is sinds december het bedrijf komen versterken met haar ideeën en visie. 

Jan Willem de Boer vraagt in de onderstaande video aan kok Maickel Verwaal hoe hij in de toekomst voor goede recensies en tevreden klanten gaat zorgen. Eén van de kernpunten is, zo laat Maickel weten, dat alle ingrediënten vers zijn. Iets waar Maickel trots op is, is dat hij bijvoorbeeld de zalm en ook de rundercarpaccio zelf op ambachtelijke manier rookt. "Mijn familie en ik komen van de Zuid-Hollandse/Zeeuwse eilanden. Van oudsher zijn wij bijvoorbeeld bekend met de palingvangst en ja, dan weet je ook uit eigen ervaring hoe het roken werkt", zegt Maickel Verwaal. "Ik laat mensen heel graag proeven hoe verfijnd het smaakt."

Inmiddels is Karin Kuijpers (sinds mei 2023 eigenaresse van een winkel in kunstbloemen, Odette in Rotterdam) niet meer degene die de Pollepel-recensies schrijft. "Ze is uiteraard van harte welkom om ons weer eens te bezoeken", zegt Manouck Kwakernaat, die vindt dat je van zo'n eerdere recensie - hoe die ook was - moet leren en die moet gebruiken om het beter te doen. Manouck Kwakernaat: "Wij gaan gewoon keihard eraan werken om van Kade17 een goed en fijn restaurant te maken, waar de mensen graag komen én terugkomen. Daar gaan we voor. Deze mooie plek verdient het. En dat gaan we met de lente en zomer voor de boeg nog extra benadrukken met een mooi terras. Overigens wordt ook de menukaart binnenkort vernieuwd. Wat we ook gaan bieden zijn avonden met live-muziek." 

05-02-2025