Hoogstraatwandeling Historische Vereniging

Hoogstraatwandeling Historische Vereniging

SCHIEDAM - Veel Schiedammers herinneren zich de Hoogstraat nog als een levendige winkelstraat. Daar kocht je bonbons bij Verhulsdonk, ondergoed bij Au Bon Marché en vis en patat bij Fillekes. Natuurlijk halen de deelnemers samen met de gidsen herinneringen op aan die periode. Maar we kijken ook vooruit. De Hoogstraat ontwikkelt zich tot een plek waar bijzondere en gespecialiseerde ondernemers gevestigd zijn.

Vertrek is om 11.00 uur vanaf Hoogstraat 2, dat is aan de kant van de Koemarkt (op nummer 2 zat voorheen Cafe Bellevue, De Kaplaars, Alfa schoenen, nu Tempel Optiek). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Eindpunt is de Grote Markt.

Kosten
Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen 2 euro voor deelname. Voor niet-leden (van harte welkom!) is dat 5 euro. Aanmelding vooraf wordt op prijsgesteld (we kunnen dan indien nodig een tweede gids inzetten) maar is niet verplicht. Wandelaars kunnen zich aanmelden door het formulier in te vullen op: www.historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/hoogstraat/. 
Of stuur een bericht naar stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl.

Wandeling op maat
De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en bepalen we in overleg.
Stuur een berichtje naar Nico de Vries: stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl 
of bel naar 06 249 43927.

Foto:
Gezicht op (een deel van) de Koemarkt en de Hoogstraat met op de hoek Café Bellevue. Ca. 1920. Beeldbank Gemeentearchief Schiedam nr 32501

04-07-2024