'De etaleur van Schiedam' denkt in termen van 'tribes' en 'kampvuurgesprekken'

In kerk vindt nu relatiebijeenkomst plaats van Schiedam Partners

In kerk vindt nu relatiebijeenkomst plaats van Schiedam Partners

SCHIEDAM - In de Grote- of Sint Janskerk is om drie uur vanmiddag een zogenoemde 'Partnerbijeenkomst' voor relaties van Schiedam Partners begonnen. De bijeenkomst duurt tot vijf uur vanmiddag met aansluitend een borrel met hapjes.

door Jan Schrijver (foto's door Rob van der Stel)

Anne Rats is door Schiedam Partners ingehuurd als gastvrouw en presentatrice. Zij stelde de scheidende wethouder Marcel Houtkamp enkele vragen. Zo werd de relatie tussen de gemeente Schiedam en de stichting Schiedam Partners uitgediept. "Samenwerken aan een goede toekomst voor de stad", is waarom het draait, zo begrijpen we uit de woorden van de wethouder.

anne

Harrie Dechering, directeur Schiedam Partners, onthulde enkele plannen. Schiedam Partners wil eigenlijk de 'etaleur van Schiedam' zijn. Daartoe is er een meerjarenplan ontwikkeld (2022-2025). Dat is dus ook een toewerken naar de viering van het 750-jarig bestaan van onze stad in 2025. Van diverse bestaande jaarlijkse activiteiten is te zeggen dat veel is weggezakt. Dat is een aandachtspunt.

Dechering liet verder nog vallen te willen werken volgens de gedachte aan tribes (letterlijk: stammen). Die hebben samen een doel. Er kunnen 'kampvuurgesprekken' gehouden worden om eraan bij te dragen dat de 'tribes' samen hun doel bereiken. Schiedam Partners ziet voor zichzelf de rol van spin in het web, van inspirator, van kennispartner. Ondersteuning wordt gegeven bij 'community building'. Van belang is een goede social media strategie.

Kijk ook even mee in het gesprek tussen Anne Rats en Harrie Dechering, in deze Facebook-post te zien.

dans

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

17-02-2022