Vandaag is pannenbier gedronken, in september worden de woningen opgeleverd

Inschrijving voor 45 huurappartementen is open

Inschrijving voor 45 huurappartementen is open

SCHIEDAM - Vandaag werd het bereiken van het hoogste punt gevierd van het appartementengebouw op de hoek van de Parkweg en Mgr. Nolenslaan in Schiedam Nieuwland. De inschrijving voor de 45 huurwoningen is deze maand gestart.

door Jan Schrijver

buurtb

Vroeger werd in de bouwwereld bij het bereiken van het hoogste punt met de werklui pannenbier gedronken. Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling bij bouwer Van Wijnen, zegt dat er vandaag voor een moderne variant werd gekozen: vanmiddag deed een snackwagen het bouwterrein aan om de werklieden op patat, kroket en anders lekkers uit de foodtruck te trakteren.

Bier werd er wél gedronken, maar dat was aan het eind van de middag met genodigden (vertegenwoordigers van de eigenaar van het appartementengebouw, NEWOMIJ, en wethouder Marcel Houtkamp) en met kaderpersoneel van Van Wijnen. Met helmen op en veiligheidsschoenen aan beklom het gezelschap de nog provisorische trappen van het drie verdiepingen tellende appartementengebouw en werden op de bovenste verdieping enkele woningen bezocht. Deze bevinden zich nog in verschillende bouwfasen. Er zijn woningen die te omschrijven zijn als een lege doos, woningen die een stap verder zijn waarin al leidingen zijn getrokken en woningen waar de binnenmuren al zijn geplaatst, zodat je kunt zien hoe de indeling van deze appartementen van circa 80 m2 zal zijn (woonkamer en twee slaapkamers). 

buurtc
V.l.n.r.  Jeroen Roijers (Van Wijnen), Marijn de Hoog (asset manager NEWOMIJ), Robbert Ter Weijden (raad van bestuur NEWOMIJ) en Dennis Post (technisch manager NEWOMIJ)

De woningen zijn deze maand in de verhuur gekomen. Dat houdt in dat je je nu kunt inschrijven voor de in totaal 45 woningen in het zogenoemde middensegment (huren van tussen de 950 en 1050 euro). Eigenaar van de woningen is vastgoedbelegger NEWOMIJ uit Naarden. Het bedrijf heeft over het land verspreid in totaal 3500 woningen in bezit. Het is voor de eerste maal dat NEWOMIJ nu ook in Schiedam te verhuren woningen aankoopt. "We zien dat de woningmix in de wijk Nieuwland gevarieerder wordt. Er komen koopwoningen bij en ook nieuwe huurwoningen, zoals de grondgebonden woningen van Woonplus hier achter ons appartementengebouw. De ligging is goed, nabij het park en met vlakbij het metrostation en winkels op loopafstand", zegt Robbert Ter Weijden van de raad van bestuur van NEWOMIJ. 

De woningen zullen naar verwachting van Ter Weijden in september worden opgeleverd. Informatie over het huren van deze woningen, die liggen in het woningbouwproject 'In de Buurttuin', kun je krijgen via het e-mailadres verhuur@newomij.nl  Als verhuurmakelaar is Ooms aangesteld. 

Hier lees je meer over 'In de Buurttuin':
Zowel koop- als huurwoningen
120 huizen met tuin 'In de Buurttuin' in Nieuwland

Hieronder zie je een video-reportage over het pannenbier-moment door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam:

15-03-2022