'Zonder ouders op vakantie', maar mét cameraploeg die alles vastlegt

Jayden (14) is te zien in tv-realityserie ZOOV

 Jayden (14) is te zien in tv-realityserie ZOOV

SCHIEDAM - Jayden uit Schiedam is op de landelijke televisie te zien in het nieuwe programma 'Zonder ouders op vakantie'.

Deelnemer Jayden Matimbor (14) woont met zijn ouders en zusje Jacky in Schiedam. Hij is gek op dansen, heeft een grote verzameling caps en een behoorlijke prijzenkast. Jayden is namelijk erg serieus bezig met zijn favoriete sport: atletiek. Hij is Nederlands kampioen 60 meter sprint (onder de 16-jaar) en droomt van een Olympische carrière. Hij was lid van atletiekvereniging Fortuna Vlaardingen en is sinds vorig jaar lid bij Rotterdam Atletiek. Zijn favoriete vakantieland en tweede thuis is Curaçao, waar de afkomst van zijn vader ligt.

In de nieuwe realityserie Zonder ouders op vakantie (ZOOV) gaan zes jongeren tussen de dertien en vijftien jaar voor het eerst zonder ouders op vakantie naar een onbekende zonnige bestemming. Daar leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar krijgen ze ook een spoedcursus budgetteren, koken en schoonmaken. De groep verblijft in een luxe villa zonder ouderlijk toezicht. Maar er is wél een cameraploeg die alles vastlegt.

Het spanningsveld tussen een gezonde afhankelijkheid van je ouders en complete onafhankelijkheid is het centrale thema in ZOOV. Wat hopen de jongeren te leren van anderen, en van zichzelf? Door avonturen te beleven, zelf uitdagingen aan te gaan en te overwinnen, leren ze veel. Zo komen ze er wellicht achter dat ze al heel veel zelf kunnen, maar toch nog het een en ander te leren hebben...

Zonder ouders op vakantie is een coproductie van de NTR en NewBe.

Uitzendingen: dagelijks vanaf maandag 12 t/m vrijdag 23 september, om 18.05 uur, bij de NTR op NPO Zapp. Via NPO Start is de serie al vooruit te kijken: vanaf 12 september staan de eerste 5 afleveringen online en vanaf 19 september zijn de laatste 5 afleveringen te zien.

Website: www.zapp.nl/programmas/zonder-ouders-op-vakantie

Foto: Jayden Matimbor © ntr

01-09-2022